Kategóriák: EsztergomHírek

Sikeres együttműködés jegyében ültek asztalhoz

A napokban szakmai megbeszélést tartottak a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (KEMKIK) esztergomi irodájában, melyet a KEMKIK és az Esztergomi Szakképzési Centrum együttműködése kapcsán szerveztek meg.

Az összejövetelen részt vett dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője, a megbeszélés kezdeményezője, a vendéglátó kamara elnöke, dr. Szerencsés László, Zoltai Dániel titkár, valamint Hana György, az Esztergomi Szakképzési Centrum főigazgatója és dr. Németh Szilárd, a centrum kancellárja is.

Dr. Szerencsés László a sajtó képviselőinek elmondta, hogy 2020. január elsején megjelent az új szakképzési törvény, mely számtalan új feladatot adott mind a kamarának, mind pedig a szakképző intézményeknek. A helyszínen köszönetet mondott dr. Völner Pálnak, hiszen segítségének köszönhetően alakult meg idén augusztus 1-jén a teljesen önállóan működő Esztergomi Szakképzési Centrum, mely a Balassa Bálint a Bottyán János és a Géza Fejedelem Szakképzőiskolát foglalja magába. – Az iskolák és a kamara közös vágya volt, hogy létrejöjjön a centrum – tette hozzá, hogy ezáltal sokkal hatékonyan ki lehet használni a szakképzésben a helyi adottságokat, megfelelve ezzel a helyi munkaerőpiac kihívásainak.

Dr. Németh Szilárd, az ESZC kancellárja úgy gondolja, hogy önálló egységként új kihívásokkal néznek szembe, melyek leküzdésében szeretnének a kamarára is támaszkodni. Örömtelinek nevezte, hogy dr. Völner Pál száz százalékban támogatja törekvéseiket és azt várta a város életében is jelentősnek számító megbeszéléstől, hogy megvitathatják az irányvonalakat.

A térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a centrum akkor működhet hatékonyan, ha kapcsolatot ápolnak a gazdasági szereplőkkel, a cél pedig az, hogy minél jobban kiszolgálja az igényeket.

Dr. Németh Szilárd felidézte, hogy már 2015-ben, a szakképzési centrumok megalakulásakor felmerült, hogy Esztergomban is önálló egység jöjjön létre. Az esztergomi szakiskolák évekig a Tatabányai Szakképzési Centrumhoz tartoztak, melyek az új felállásban jobban érvényesülhetnek. Dr. Völner Pál megjegyezte: 2018-as választási kampányának egyik ígérete volt az önálló centrum létrehozása, mely a sikeres egyeztetések eredményeként meg is valósult.

Megosztás