Kétszer is meglopta szobatársát

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélhetik azt a visszaeső férfit, aki egy esztergomi munkásszállón két alkalommal is meglopta szobatársát.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett 2020. február 02. és 03. napján szobatársak voltak egy esztergomi munkásszállóban, közös munkahelyen dolgoztak.

Az elkövető 2020. február 02-én a délutános műszak előtt a sértettől, annak éjjeliszekrényéről ellopta az 5.000 Ft értékű mobiltelefonját. A munkahelyükön, a zuhanyzó helyiségében az elkövető zsebéből kiesett a telefon, így derült fény a lopásra.

Az elkövető 2020. február 3-án a munkásszálló közös használatú szobájában 9 óra körüli időben, kihasználva, hogy sértett kiment a szobából dohányozni, a sértett ágya mellett a földön lévő táskából ellopta annak bankkártyáját, amelyet a szálló vészkijárata előtti füves területen eldugott. 

Az eljárás során a bankkártyát a nyomozó hatóság által lefoglalta és sértettnek kiadta.

Az elkövetőt a bíróság 2019-ben lopás vétsége miatt 60 óra közérdekű munka büntetésre ítélt.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit halmazati büntetésül, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje.

Forrás: Komárom-Esztergom Főügyészség Sajtó

Megosztás