Kategóriák: HírekKék hírekTát

Zúzott kővel dobálta a mozgó gépkocsikat Tátnál

A közlekedés biztonsága elleni bűntett és a rongálás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai  Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki zúzott köveket dobott két, mozgó járműre, ezzel az egyikben kárt okozott.

A vádirat szerint a férfi 2019. december 13-án délután Tát lakott területén kívül gyalogosan haladt az 1119. számú út melletti, zúzott kővel borított területen, a Bajna irányába.

A férfi zúzott köveket vett magához, amelyeket a Tát felé tartó, forgalmi sávjában szabályosan, 60-70 km/óra sebességgel haladó két gépkocsi szélvédője felé dobott.

Az egyik kő eltalálta az egyik, mozgásban lévő személygépkocsi szélvédőjét a vezető szemmagasságában, ezzel kagylós és a csillagtöréses sérülést okozott. A szélvédőben 152.666 Ft kár keletkezett.

A sofőr, mielőtt ütközött a kővel, már észrevette, hogy az előtte haladó jármű vészvillogózik, ezért lassítani kezdett. A kövek, amelyeket a vádlott eldobott, a másik gépkocsit nem találták el.

Az ügyészség az Esztergomi Rendőrkapitányság nyomozását követően benyújtott vádiratban indítványozta, hogy a büntetlen, szlovák állampolgárságú férfit az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Fotó, forrás: ugyeszseg.hu