Új eszközökkel gyarapodtak az önkéntesek

Új eszközökkel gyarapodtak az önkéntesek

Csolnok, Hírek, Kesztölc, Nyergesújfalu, Tokod Comments Off 83

Kárfelszámoláshoz használható eszközökkel és képzésre feljogosító dokumentumokkal gazdagodtak pályázat útján a megyei önkéntes tűzoltó egyesületek, mentőszervezetek.

Október 9-én vehették át a 2020-as pályázaton induló önkéntes tűzoltó egyesületek elnyert eszközeiket. Az önkéntes egyesületek egyebek között a beavatkozásokhoz szükséges eszközöket és felszereléseket kaptak, ezen kívül különféle képzések is elérhetővé váltak számukra. Komárom-Esztergom megyéből 36 önkéntes tűzoltó egyesület pályázott sikeresen, a támogatás összege összesen mintegy 30 millió forint. A pályázat során a megyei önkéntes tűzoltó egyesületek többek között működési költségre, oktatásra, kommunikációs eszközökre, tűzoltó technikai eszközökre (motoros láncfűrész, tűzoltókészülék stb.), tűzoltó szakfelszerelésekre és védőeszközökre (légzőkészülék, tűzoltó védőcsizma, védősisak, védőruha) is sikeresen pályáztak.

Vasáros Lajos, a Nyergesújfalui Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke a pályázat kapcsán elmondta, hogy az egyesületük hatékony munkája a pályázattal biztosított. Az idei évben védőfelszerelésekre, eszközökre és működési költség támogatására pályáztak. Több olyan felszereléshez is hozzájutottak, ami eddig hiányzott a tűzoltók felszerelései közül. Ilyen például a biztonsági öv vágó is, de a pályázatnak köszönhetően az egyesület legtöbb tagja már új védőcsizmával és sisaklámpával is rendelkezik. A működési költségek támogatását az egyesület könyvelésére, üzemanyag költségre és a fiatalok nevelésére fordítja.

2019-ben az önkéntes tűzoltó egyesületek 378 esetben vettek részt káresetek felszámolásában, ez a megyei káresetek 15%-a, mely a korábbi évek tekintetében növekvő vonulási számot mutat. 

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság minden benyújtott pályázatot támogatott. A korszerűsítések, új felszerelések és képzések lehetővé teszik az önkéntes tűzoltó egyesületek hatékonyabb alkalmazását, a pályázaton elnyert eszközök hozzájárulnak ahhoz, hogy az önkéntesek, a jövőben bekövetkező káresetek felszámolását minél hatékonyabban, és továbbra is sikeresen tudják végrehajtani.

Térségünk önkéntesei az alábbi támogatásban részesülnek:

  • Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület: 1 046 373 Ft.
  • Nyergesújfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesület: 703 644 Ft.
  • Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp: 1 034 966 Ft.
  • Süttői Önkéntes Tűzoltó Egyesület: 683 545 Ft.
  • Önkéntes Tűzoltó Egyesület Kesztölc: 1 038 911 Ft.
  • Csolnoki Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület: 700 000 Ft.
  • Piliscsaba Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesület: 1 040 053 Ft.
  • Zsámbék Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület: 1 127 410 Ft.

Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu
Fotók: Csekéné dr. Laczkó Melinda tű. alez.

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top