Úgy megverte, hogy a bal szemére megvakult

Két év börtönbüntetésre ítélhetik azt a férfit, aki esztergomi szomszédját úgy megverte, hogy az a többszörös arccsonttörés mellett a bal szemére megvakult.

A maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal férfival szemben, aki miután megverte a sértettet, zuhany alatt vízzel lelocsolta.

A vádirat szerint a vádlott férfi és a sértett férfi 2019. május 24-én 17 óra körül az esztergomi társasház udvarán beszélgettek, ennek során az elkövető minden előzmény nélkül a sértettet megveréssel fenyegette. A sértett kifejezte, hogy a vádlott hagyja őt békén, és elindult a lépcsőn a szobája felé.

Az elkövető a sértett után ment, elkapta a ruhájánál fogva, és a lépcső aljában ököllel a sértett arcát többször nagy erővel megütötte. Miután a férfi abbahagyta a sértett bántalmazását, felhúzta őt a lépcsőn az emeleti fürdőszobába, és betette a zuhany alá, majd lelocsolta vízzel. Ezt követően betámogatta a sértettet a lakásába, ahol a sértett élettársának azt mondta, hogy a sértett elesett és így szerezte a sérüléseit.

A sértettnek két hónap alatt gyógyuló többszörös arccsonttörése, valamint súlyos szemsérülése keletkezett, a bal szemére megvakult.

Az ügyészség az Esztergomi Rendőrkapitányság nyomozását követően benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy amennyiben az elkövető az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt az Esztergomi Járásbíróság 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó