Kategóriák: HírekTát

Műfüves kispályát és sportudvart avattak Táton

Október 9-én, pénteken adták át a táti futballpálya mellett létesített műfüves kispályát, illetve a tát-kertvárosi iskola megújult sportudvarát.

A 20×40 méteres műfüves kispályát mintegy 34 millió forintból készítette el az MLSZ, melyhez 3,4 millió forint önköltséggel járult hozzá az önkormányzat. Az iskolai sportudvart mintegy 30 millió forintból újították fel, melyből 10 millió forintot az önkormányzat biztosított, 20 millió forintot pedig elnyert támogatásból biztosítottak. Ebből az összegből a tát-kertvárosi általános iskola sportudvarában kiépítették az udvar vízelvezetését, az udvar új aszfaltot kapott, kialakítottak egy 25×15 méteres ütéscsillapító gumilappal ellátott sportpályát, 6 padot telepítettek, illetve beszereztek 1 db teqball és 2 db asztalitenisz asztalt.

Az átadó ünnepségen Turi Lajos polgármester köszöntötte Dr. Völner Pál országgyűlési képviselőt, Dr. Kancz Csabát, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottját, Steindl Balázst, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat alelnökét, Debreczeni Istvánt, az Esztergomi rendőrkapitányság vezetőjét, Horváth Szeder Gábort, az Esztergomi Járási Hivatal vezetőjét, Khéner Lászlót, a Magyar Labdarúgó Szövetség megyei igazgatóját, Kardos Mihály nyugalmazott plébánosatyát, tiszteletbeli kanonokot, illetve valamennyi díszpolgárukat és a megjelent vendégeket.

Turi Lajos a köszöntője után elmondta, hogy minden beruházásnak és fejlesztésnek örülni kell, különösen akkor, hogyha ez a jövő nemzedékét szolgálja. A gyerekeink, fiataljaink – ide tartoznak az öreg fiú focisták is – testi, lelki nevelésében, egészségének megőrzésében és a közösség tudatában teljesedik ez ki. A közösségi tudatépítés a csapatjátékban elevenedik meg, azonban a foci nem csak játék, hanem ennél sokkal több. Amióta világ a világ, sikereink és kudarcaink csúcsosodnak ki benne.

Dr. Völner Pál megköszönte az MLSZ-nek, hogy idefigyelt Tátra. Beszédében elmondta, hogy külön öröm, hogy a járványhelyzet alatt is a célkitűzésünk az, hogy működjön az ország. Egy-egy ilyen beruházásnál pedig igazolást nyer, hogy a sport nem állhat le, az iskolák működnek, a pedagógusok teszik a dolgukat, akárcsak az egészségügyben dolgozók a frontvonalon. De bizonyítani tudjuk, hogy a legnehezebb körülmények között is, betartva a szabályokat tudunk működni, tudunk dolgozni és tudjuk ezt az országot, ezeket a településeket működtetni.

Dr. Kancz Csaba elmondta, hogy nagyon nagy dolog, hogy a legkisebb megyében, ám de gazdaságilag az egyik legfejlettebb megyében a 44 pályát adják át, az országos rangsorban pedig Komárom-Esztergom megye ott van a dobogón. Kiemelte, hogy lehetőleg minden településen épüljön pálya. Közben pedig örömét fejezte ki, hogy a mai napon nem egy pályát adnak át, hanem kettő, hiszen egy másik sportpálya az iskolaudvaron szintén meg tudott újulni. De nagyon fontos az is, hogy a mindennapos testnevelés keretében minél több sportágat kipróbáljanak a fiatalok.

Steindl Balázs elmondta, hogy mindig nagy öröm, ha olyan fejlesztéseket és beruházásokat tudnak átadni, ami a sporthoz és a labdarúgáshoz köthető. Kiemelte, hogy a tátiak büszkék lehetnek – nem csak erre a fejlesztésre, hanem úgy általában –, hiszen elmondható, hogy az elmúlt években nagyon sok fejlesztés valósult meg Táton. Ha csak a Területfejlesztési Operatív Programra gondolunk, megújult az óvoda, a bölcsőde, a polgármesteri hivatal épülete, kerékpárútfejlesztés valósult meg, de ide sorolható a Tátika térnek a felújítása is. Ezeket mind közös összefogással tudtuk elérni.

A beszédek után Kardos Mihály, nyugalmazott plébánosatya megáldotta a műfüves kispályát, majd átvágták a nemzeti színű szalagot.

Megosztás