Gyermekotthonból telefonált a gyárba, hogy bomba fog robbanni

Gyermekotthonból telefonált a gyárba, hogy bomba fog robbanni

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 129

A közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a fiatalkorú lánnyal szemben, akit kiskorú barátja vett rá arra, hogy telefonon azt közölje, hogy bomba fog robbanni az esztergomi gyárban.

A közveszéllyel fenyegetés bűntette és a kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a fiatalkorú lány barátjának apját 2020. május 28-án 1 év 11 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélt.

A férfi bosszút akart állni a munkáltatóján egy korábbi sérelme miatt, ezért 2019. június 21. napján telefonon arra törekedett rábírni 14 éves, nevelése, felügyelete, gondozása alatt nem álló, gyermekotthonban tartózkodó fiát, hogy az általa megadott telefonszámon hívja fel az esztergomi munkahelyét, és közölje, hogy a gyárban bomba fog robbanni, vagy kérjen meg erre valakit. A telefonszámot ezt követően a kiskorú fiú a fiatalkorú barátnőjének adta meg, aki jelen volt, amikor a férfi a gyermekének üzent. A fiatalkorú lány 2019. június 21-én 13 óra körüli időben a gyermekotthonból felhívta a férfi által megadott telefonszámot, és közölte, hogy a gyárban bomba van elhelyezve. A telefonálást követően a cég értesítette a rendőrséget, majd a gyár területét szakaszosan kiürítették. A bombakutatás miatt a cég működése részlegesen több órára leállt, így kb. 10 millió forint kár keletkezett.

A fiatalkorú lány ismeretlen helyen volt, ezért az esztergomi rendőrség vele szemben az eljárást elkülönítette. Az elkülönített ügyben a fiatalkorú lány tartózkodási helyének megállapítása után folytatódhatott a nyomozás.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a fiatalkorú lányt bocsássa próbára, és állapítsa meg, hogy a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top