Kategóriák: DorogHírekSport

A 8. fordulóból elhalaszott mérkőzést pótolják

A csákvári csapat több játékosánál és vezető edzőjénél talált pozitív vírus-teszt miatt a nehéz helyzetbe került Fejér megyei alakulat kérvényezte az eredetileg szeptember 13-ra kiírt egymás elleni bajnoki elhalasztását, amelyet a dorogiak elfogadtak és a vendéglátók indítványozására kijelölt játéknapot is jóváhagyták. Így meglehetősen rendhagyó időpontban, péntek délután lépnek pályára a csapatok – Szabó Gyula cikke.

A nagyszerű szombathelyi siker után a reményteljesnek gondolt jó folytatás nem csak elmaradt az elmúlt vasárnap, de a hazai meccsünk egyenesen kiábrándító volt. A mieink mintha az öltözőben felejtették volna magukat, vagy túlságosan is elkényelmesítette az alakulatot a mérkőzés előtt elfoglalt előkelő helyezése és az eggyel kevesebb mérkőzésének tudata, mindenesetre a hazai pályán mutatott teljesítménye alig értékelhető. A rutinos és jó formában lévő Budaörs ezt könyörtelenül kihasználta és bátran kijelenthető, hogy ilyen könnyedén még nem szereztek három pontot, főleg idegenben. Játékosaink produkciója minden elképzelés és ötlet híján volt, ezét nem meglepő, hogy a 90 perc során jószerével helyzetig sem igen jutottak. A találkozó egyetlen pozitívuma, hogy bizony súlyosabb vereség is lehetett volna, azonban az első félidő első felében szerzett két gyors gólon kívül a többi vendég helyzet szerencsére kimaradt. A forduló legnagyobb vesztese is egyben mi lettünk, ugyanis a tebellán mögöttünk sorakozó potenciális befogható távolságban lévő csapatok sorra eredményesek voltak, így a 12. helyre zuhant a társaság, míg a Budaörs immár a 2. helyen büszkélkedik. 

Nagyon nem ment játék a mieinknek a Budaörs ellen (fotó: Tumbász Hédi – nemzetisport.hu)

A forduló kisebb meglepetése volt az újonc Szentlőrinc 1-0-ás győzelme a Győri ETO vendégeként, amelynek a baranyaiak mellett mi örülhettünk a legjobban, mert legalább a győriek nem előztek meg bennünket a fordulót követően. A Soroksár döntetlenjével is elénk került, s márcsak ezért is nevezhető győzelemmel felérőnek az otthon elért 1-1-es eredményük. Tekintve, hogy mindezt a listavezető Debrecen ellen, ráadásul vesztett állásból érték el, pontszerzésük feltétlenül felértékelődik. A másik éllovas, a Gyirmót viszont nagyon simán hagyta ott a fogát, pontosabban a bajnoki pontokat Ajkán és a végén örülhettek, hogy megúszták 2-0-ás vereséggel a vizitálást. A hajrá perceiben a hazaiak még 11-est is hibáztak úgy, hogy a győri kapusról visszakerült labdát sem sikerült a kapuba juttatni. A múlt fordulóban hazai pályán elveszített hosszú veretlenségi sorozatát követően ezúttal nagyon magabiztosan nyert a Békéscsaba a DEAC vendégeként a Loki stadionjában 2-0-ra. Kibrunsztolt, ám annál fontosabb győzelmet aratott a Pécs odahaza a Siófok ellen 1:0 arányban, továbbá szintén hazai környezetben a Vasas, amely a félidőben még vesztésre állt a Szeged ellen, de végül megfordította az állást, amelyet aztán be is biztosítva hozta 3-1-re a találkozót. A Nyíregyházán vett elégtételt a Haladás az ellenünk otthon elszenvedett vereségét, amely újfent Medgyes Zoltán lévén volt eredményes, ám a találat ezúttal elegendő volt az idegenbeli győzelemhez a szabolcsiak ellen. Most otthon aratott újabb győzelmet a Kaposvár, mégpedig az élbolyban tanyázó Szolnok ellen, 1-0-ra.

Pénteki vendéglátóink is vereséggel zártak a múlt fordulóban, pedig a félidőben vezettek Kazincbarcikán. A hazaiak azonban sikeresen fordítani tudtak és ha nem is túl könnyedén, de végül 2-1-es győzelmet arattak a sereghajtó csákváriak ellen. Ellenfelünk az eddigi lejátszott tíz mérkőzésén három döntetlen mellett hetedszer hagyta el vesztesen a pályát. Sajnos a két csapat eredményei és a táblázaton elfoglalt helyezése alapján sem lehet kijelenteni, hogy a mieink a mérkőzés esélyesei. Ennek egyik legfőbb oka az elmúlt fordulóban tapasztalt roppant gyenge teljesítmény, azonban összességében is csapatunk elég hullámzó formát mutat. Bár sok erénnyel is rendelkeznek a piros-feketék, egyelőre képtelenek hosszú távon egy igazán jó szintet tartani. Ami pedig az egyik legnagyobb fogyatékosság a részünkről, az igen mérsékelt helyzetkihasználás. Meglehetősen intő jel, hogy a Dorognál kevesebb gólt csak az utolsó előtti helyezett újonc DEAC szerzett, azonban ők is csak eggyel kevesebb alkalommal találtak be a mieinkhez képest, viszont kevéske góljaik közül jutott egy a dorogi kapuba is. Bár a Csákvár jelenleg seregható és mindezidáig nyeretlen is, azonban csak egy komoly zakót szenvedtek az akkor nagyon jó szériában lévő Ajka ellen. A bakonyi legénység Csákváron ütötte el őket 5:0 arányban, viszont a hazaiak emberhátrányban játszottak. A legtöbb vesztes meccsükből viszont egyik sem volt igazán sima. Soroksáron az utolsó pillanatban bekapott góllal maradtak alul 4-3-ra, Nyíregyházán pedig a vírus-pozitivitás miatt kiesett játékosok hiányzásával alig tudtak kiállni. A pályára lépők között több utánpótlás labdarúgó is volt, ennek ellenére nehezen nyert ellenfelük 2-1-re.

Ha a Budaörs elleni formát hozzuk, úgy a Csákvár első győzleme garantált, de még sokkal jobb játék esetén is kellemetlen meglepetés érheti a mieinket, ugyanis a hazaiak sorában Daru Bence kifejezetten gólérzékeny játékos. Ezen felül ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy nagyon régen nyertük utoljára Csákváron. Pontosítva, legutóbb 1996 novemberében győztünk 1-0-ra. Az elmúlt négy NB II-es évadban egyszer sem sikerült győztesen elhagyni a pályát vendégként, a legutóbb két ottani meccsünket pedig rendre el is vesztettük. Utolsó meccsünk ellenük szinte napra pontosan egy éve ilyenkor történt. Tavaly október 7-én úgy kaptunk ki 2-1-re, hogy szépítő gólunk az utolsó pillanatokban esett.

A legutóbbi Csákvár elleni mérkőzésünkön Nyíri Vince igyekszik blokkolni a hazaiak támadását (fotó: nemzetisport.hu)

A két csapat egymás elleni mérlege: 18 mérkőzésen 9 dorogi győzelem, 3 döntetlen, 6 vereség; 30:18-as gólarány.

Idegenbeli mérlegünk: 10 meccsen 5 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség; 20:10-es gólarány.

Érdekesség, hogy ezidáig a sorsolás szeszélye mindig úgy hozta, hogy az őszi első mérkőzés rendre Csákváron került megrendezésre és ez a trend ezúttal sem változott. A babonások számára ez további rossz előjel lehet a mieinkre nézve. S ha már a babonaság szóbakerült, csapatunk történetében nem sűrűn fordult elő pénteken játszott bajnoki mérkőzés, amikor viszont igen, az szerencsétlennek bizonyult a számunkra. Emlékezetes ilyen meccsünk 1993. április 2-án, Szombathelyen volt, ahol a Haladás elleni bajnokinkat játszottuk és 1-0-ra vesztettünk. Csak ráadásként: az is villanyfényes találkozó volt.

A csákváriak számára minden további meccs amolyan élet-halál kérdés, így szemernyi kétségünk nem lehet, hogy egy roppant harcos, mindenre elszánt csapat fog megütközni velünk. Legalább olyan koncentráltság és helyzetkihasználás volna szükséges, mint a legutóbbi idegenbeli mérkőzünkön a Haladás ellen, különben nagyon keserű élményben részesülhetünk. A találkozó pénteken, október 9-én 17:00 órakor kezdődik a csákváriak otthonában, a Tersztyánszky Ödön sporttelepen.