Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Meghosszabbíthatják a dorogi pálinkatolvaj letartóztatását

Meghosszabbíthatják annak a hajléktalan férfinak a letartóztatását, aki több dorogi ingatlanba tört be és onnan különböző használati tárgyakat és pálinkát lopott.

Az indítvány szerint a hajléktalan férfi 2020. május 16-án 10 és 12 óra közötti időben egy dorogi családi ház udvarán lévő tárolóhelyiség ajtajának üvegét betörte, majd azon keresztül benyúlva jogtalanul eltulajdonította a sértett 5 liter házi vegyes pálinkáját, 2 db alumínium ereszcsatornáját, 5 db alumínium lábasát és 8 db csatornarögzítőjét. A gyanúsított az 5 liter házi pálinkát 2 nap alatt elfogyasztotta, az alumínium lábasokat értékesítette. A gyanúsított 2020. május 24-e és 25-e közötti időpontban visszatért ide, és onnan tartályt, szita fazekat, saválló csövet, golyós csapot és meggymagozó gépet lopott.

A gyanúsított az elvitt dolgokat a sértett ingatlanához közel egy bokros részen elrejtette, majd onnan a meggymagozó gépet és a tartályt elvitte, ezeket értékesítette. A gyanúsítottnak szándékában állt az elrejtett és a helyszínen maradt további ingóságokért is visszamenni, azonban a sértett észlelte a lopást, ezért május 25-én a rendőröket kihívta, akik elfogták a sértett háza felé közeledő gyanúsítottat. A bűncselekmény elkövetési értéke összesen 183.800,- Ft.

A férfi 2020. június 12-én 14 óra előtt egy másik dorogi ingatlanra hatolt be a kerítésen átugorva, és az ott álló épület konyha helyiségében a falból megpróbálta kitépni a csaptelepet, de a gyanúsított megijedt, mert a szomszédból zajt hallott, ezért a helyszínt elhagyta. Az elkövető június 13-án ismét visszament a házhoz, majd a mosdó faláról letépte az 5 literes bojlert és azt a hátizsákjába tette.

Ugyaninnen ellopott még egy harmadik sértett tulajdonát képező 3×3 méteres piaci sátrat, majd az udvaron felborította a sértett kukoricafőző gépét azért, hogy azt később eltulajdonítsa, ami a felborítástól megrongálódott. A helyszínre érkező sértett és felesége megzavarták a gyanúsítottat, aki ekkor távozott a helyszínről.

A férfi többszörös visszaeső, őt a bíróság 2017-ben lopás vétsége és más bűncselekmények miatt, mint többszörös visszaesőt 3 év 3 hónap és 15 nap fegyházbüntetésre ítélte, melyet 2018. november 19. napjával töltött ki. Ezt megelőzően a bíróság 2016-ban, mint többszörös visszaesőt lopás vétsége miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyet 2020. február 5. napján töltött le.

A nyomozási bíró a férfi letartóztatását az ügyészség indítványára 2020. június 16. napján rendelte el egy hónapra, mert a gyanúsítotti kihallgatását követően követett el újabb bűncselekményt, amely külön letartóztatási ok, továbbá fennáll a bűnismétlés veszélye is.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró a férfi letartóztatását három hónappal, azaz 2020. október 16. napjáig meghosszabbította.

Az ügyészség ismét indítványt tett a letartóztatás határidejének újabb kettő hónappal történő meghosszabbítására, mert a kényszerintézkedés feltételei változatlanul fenn állanak.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó
Fotó: police.hu