Háromszor is fizetés nélkül távozott a benzinkútról

Elzárásra és vagyonelkobzásra ítélhetik azt a többszörös visszaeső férfit, aki Lábatlanon két, Dorogon pedig egy alkalommal nem fizetett a tankolás után.

A vádirat szerint a férfi két lábatlani, és egy dorogi benzinkúton úgy tankolt összesen három alkalommal, hogy az ellenérték megfizetése nem állt szándékban, a kútkezelőknek mindig azt állította, hogy véletlenül nincs nála pénz, és egy órán belül visszamegy, és kifizeti a gázolaj értékét, azonban ígéretét egyszer sem tartotta be.

A férfi 2019. december 15-én 5.010 Ft, 2019. december 28-án 7.000 Ft., 2020. március 01-én 19.884,- Ft értékben tankolt a személygépkocsijába, a csalással okozott kár egyszer sem térült meg.

A férfi többszörös visszaeső, 2017-ben szabadult zsarolás bűntette és más bűncselekmények miatt kiszabott szabadságvesztés büntetéséből.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit elzárásra, 7.000 Ft összegű vagyonelkobzásra ítélje, valamint a polgári jogi igényt előterjesztő két sértett kárának megfizetésére kötelezze.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó