Ketten is vezették az autót, mind a ketten ittasak voltak

Szeptember elején emeltek vádat azzal az ittas nővel szemben, aki egy férfi ölében ülve vezetett. Az Esztergomi Járási Ügyészség most az férfival szemben is vádiratot nyújtott be ittas vezetés és járművezetés tiltott átengedésének vétsége miatt.

2020. szeptember 8-án az Esztergomi Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki 2020. február 29. napján 1 óra 45 perckor Esztergomban, az Árok utcában ittas állapotban úgy vezetett egy személygépjárművet, hogy előbb beleült a vezető ülésben ülő férfi ölébe, így kormányozta, irányította a gépjárművet és kezelte a jármű pedáljait, majd később egyedül ült a vezető ülésbe és vezette ittasan a járművet, miközben a férfit utasként szállította.

A nő közepes fokban volt ittas állapotban a járművezetéskor, jogosítványa pedig nem volt. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a nőt pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra ítélje.

Az Esztergomi Járási Ügyészség most a férfival szemben is vádiratot nyújtott be, ittas járművezetés vétsége és a járművezetés tiltott átengedése vétsége miatt.

A vádirat szerint a férfi 2020. február 29-én enyhe fokú ittas állapotban vezette Esztergomban a személygépkocsit, amelynek a vezetését átengedte annak a nőnek, akivel ezt megelőzően együtt italoztak. A férfi ittas állapotban tanította vezetni a nőt.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a férfit tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra ítélje.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó