Kategóriák: DorogHírekSport

Nem bírt Budaörssel a Dorog

A Labdarúgó NB II 11. fordulójában a Dorogi FC vendége a Budaörsi SC volt. A budaörsiekkel ellentétben a dorogiak ezen a mérkőzésen nem tudtak gólt lőni. Ezért a zöld-fehérek elvitték Dorogról a három pontot.

A budaörsiek az első percektől támadólag léptek fel, és alig negyedóra elteltével a vezetést is megszerezték, Petneházi szögletét a rövid oldalon érkező Kékesi Alexander csúsztatta Mursits kapujába (0–1). Ezután néhány perccel később Petneházi Márk huszonegy méterről elvégzett szabadrúgásába beleért ugyan Mursits, ám a labda a jobb felső sarokba vágódott (0–2). A félidő második felében a házigazda többet birtokolta a labdát, de igazán nagy helyzetig nem jutott el, így a budaörsiek előny birtokában vonulhattak pihenőre.

A félidő után sem állt be számottevő fordulat a játék képében, meddő dorogi mezőnyfölény és néhány szélsebes budaörsi ellentámadás jellemezte a mérkőzést. A legközelebb Nyíri Vince állt a szépítéshez, de lövése centikkel elkerülte a jobb alsó sarkot, míg a túloldalon Halmai kiugratása után Horváth Roland már csak a kapussal állt szemben, de négy méterről célt tévesztett.

A hajrában Németh Szabolcs még cserékkel igyekezett felrázni csapatát, ám a dorogiak játékából ezen a napon hiányzott a kellő kreativitás, a Budaörs pedig remekül megszervezte a védekezését. Márkus Tibor együttese a lefújásig megőrizte kétgólos előnyét, így sorozatban harmadszor aratott győzelmet kapott gól nélkül, míg a Dorog harmadik hazai összecsapásán maradt nyeretlen.

LABDARÚGÓ NB II – 11. FORDULÓ
DOROGI FC–BUDAÖRSI SC 0–2 (0–2)
Dorog,
Buzánszky Jenő Stadion, 300 néző. Vezette: Kovács Gergely (Bede Tamás, Vad Anita)
DOROG: Mursits – Nyíri, Rjasko, Kovács M. (Mészáros Á., 57.), Szerencsi – Zuigeber, Lénárt (Csillag, 73.) – Tóth B., Dlusztus, Papp M. (Zabari, 73.) – Girsik (Vígh Á., 54.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
BUDAÖRS: Kovács P. – Menyhárt, Kékesi, Gyurácz, Fényes – Molnár Cs., Horváth E. (Zsidai, 59.), Petneházi, Zeke (Sajbán Miklós, 84.) – Halmai Á., Horváth R. Vezetőedző: Márkus Tibor
Gólszerző: Kékesi (15.), Petneházi (18.)

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu