Várakozáson felül teljesített az idei első Hard Dog Race Base verseny

Új helyszínen, vadonatúj pályán, de a megszokott kihívással és hangulattal nyitotta meg kapuit a Hard Dog Race idei első versenye, mely ezúttal Nyergesújfaluba költözött.

A várakozás óriási volt, a kutyás futók a tavaszi járványhelyzet miatt közel egy évet vártak arra, hogy kedvencükkel együtt újra legyőzzék a kitűzött távot és az akadályokat. Az erőfeszítés, az izgalmak, az élmény, a fantasztikus teljesítmények és a közös büszkeség most sem maradt el. Hat lábon, két szívvel együtt aratták le babérokat kutyák és gazdik a cseppet sem könnyű futamon.

A Hard Dog Race Base versenyen egy 6 km-es pályán kell teljesíteniük a versenyzőknek 16 akadályt, vagy többet vagy kevesebbet, ahogy sejtelmesen fogalmaz a HDR. Melyek egy részét a természet biztosítja, másokat pedig a helyszínen építenek fel a szervezők. Nem volt hiány idén sem sáros akadályokban, patakon, erdőn, mezőn keresztül vitt a pálya nyomvonala, mely végül egy kis extrát is tartogatott. 6 km helyett ugyanis 7,38 km-t futottak le a párosok, de ennyi kihagyás után senki nem bánta ezt a kis ráadást. A HDR-en nincs szintidő, ezért szinte bárki elindulhat, aki kutyájával szeretne egy kalandos közös kihívást teljesíteni.  A HDR hitvallása szerint nem az eredmény, hanem a részvétel és a kutyával töltött tartalmas, felejthetetlen élmény a fontos, mely szorosabbá fűzi a kapcsolatot kutya és gazdi között. Bár szintidő nincs, nyertesek azért vannak! Egyéni női, férfi és csapat kategóriában az első három helyezettek az élményen kívül értékes és hasznos nyereményekkel is gazdagabbak lettek.

A Nyergesújfalu határában felépített tágas rendezvényközpont és a helyszín adottságainak is köszönhető változatos pálya tökéletes helyszínt biztosított a versenynek. Sem a hirtelen beköszöntött hideg, sem a felhős, borús időjárás nem szegte kedvét a közel 903 nevezőnek, akik között sokan életük első HDR versenyét teljesítették. A HDR hagyománya szerint a célba érkezők mindegyikét az érem és a befutó csomag mellett egy nagy öleléssel köszönti a fogadó bizottság. Ez a hagyomány sajnos a járványhelyzet miatt most elmaradt, de a szervezők ígérete szerint amint lehet, újra lesz ölelés a célban.

A verseny egész területén számos óvintézkedésre került sor, a regisztráció előtt csak lázmérést követően léphettek tovább az érkezők, valamint több helyen volt lehetőség kézfertőtlenítésre, ahol pedig nem volt tartható a 2 méteres távolság, ott szájmaszk viselésére kérték a versenyzőket.  A szervezők ezúton szeretnének köszönetet mondani minden résztvevőnek a fegyelmezett és felelős viselkedésért, példásan vigyáztak magukra és egymásra.

Gratulálunk a HDR Magyar Base 2020 dobogósainak és a futam minden versenyzőjének! Ahogyan a HDR alapítója megfogalmazta: „Ma itt hősöket láttunk. Mindannyian hősök vagytok, akik teljesítették ezt a pályát!”

A Hard Dog Race Base 2020-as futamának eredményei:  

Egyéni női:

  1. helyezett: Bor-Szeifert Adrienn és Grafit kutyája (43:44)
  2. helyezett: Tóth Viktória és kutyája, Bagira (44:34)
  3. helyezett: Kormos-Szamay Judit és Viki kutyája (48:18)

Egyéni férfi:

  1. helyezett: Szűcs Géza és Malőr kutya (38:14)
  2. helyezett: Schwanner Norbert, Zuba kutyájával (40:40)
  3. helyezett: Gál Zoltán és Flash kutyája (40:45 )

Csapat:

  1. helyezett: Ürömi Állatotthon Falka (1:34), akik az Ürömi Állatotthonért futottak
  2. helyezett: Canispro HDR Vác 1-es csapat (1:44)
  3. helyezett: Retriever Rescue – Rettenthetetlen Retrieverek (1:44)

Fotók, forrás: HDR

Megosztás