Súlyosításért fellebbezett az ügyész az embercsempész bűnszervezet ügyében

Súlyosításért fellebbezett az ügyész az embercsempész bűnszervezet ügyében

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 62

Az üzletszerűen, bűnszervezetben, folytatólagosan elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult büntető ügyben az Esztergomi Járásbíróság elsőfokú ítéletével szemben a Komáromi Járási Ügyészség valamennyi vádlottal szemben súlyosításért, a fegyházbüntetés és a közügyektől eltiltás mértékének jelentős megemelése végett jelentett be fellebbezést.

Egy, a nyomozás során ismeretlenül maradt személy bűnszervezetet hozott létre azért, hogy Szerbiából Magyarországra érkezett migránsokat pénzért Ausztriába csempésszenek. A bűnszervezet vezetője az illegális határátlépést szervező személytől információkat kapott a migránsok Magyarországra érkezésének módjáról, időpontjáról és helyéről. A szervezet vezetőjének volt egy segítője is, aki az egyes szállításokat intézte 100 €/fő összegért. A bűntársak további négy gépkocsivezetőt is beszerveztek, akik a szállításokért alkalmanként 150-250 ezer forintot kaptak.

A migránsokat budapesti autókölcsönző társaságoktól bérelt, zárt rakterű furgonokkal csempészték. A sofőrök a szervezőktől mobiltelefont, illetőleg az üzemanyag és autópálya matricákkal kapcsolatban felmerülő költségek fedezésére készpénzt kaptak. A gépkocsivezetők Ásotthalom környékén lévő elhagyatott, fás-bokros területen vették fel a járművek rakterébe a migránsokat, akiket az autópályák elkerülésével, alsóbbrendű utakon Ausztriába vittek.A bűnszervezet 2015. júniusig bezárólag összesen 52 migránst csempészett pénzért Ausztriába.

Az ügyészség indítványára a bíróság a vádlottak közül az elsőrendűt 6 év, a másodrendűt 6 év 8 hó, a harmadrendűt 3 év 10 hónap, a negyedrendűt 3 év 2 hónap, az ötödrendűt 3 év 10 hónap, a hatodrendűt 4 év fegyházbüntetésre ítélte.

A 2020. szeptember 30-án megtartott tárgyaláson az ügyész három napot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

A Komáromi Járási Ügyészség az elsőfokú ítélettel szemben fellebbezést nyújtott be, ebben  valamennyi vádlottal szemben a fegyházbüntetés és a közügyektől eltiltás súlyosítását indítványozta.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top