Üzent a koronavírusból lábadozó idősügyi szervezet vezetője

Üzent a koronavírusból lábadozó idősügyi szervezet vezetője

Hírek, Komárom-Esztergom Comments Off 133

A kialakult járványügyi helyzet miatt online ülést tartott ma, az Idősek Világnapján a Komárom-Esztergom Megyei Idősügyi Tanács, mely egy éve jött létre, és megyében élő időskorúak érdekeinek feltárását, megfogalmazását, védelmét és érdekeik érvényesítését tűzte ki célul.

Az ülést vezető Popovics György, az Idősügyi Tanács elnöke telefonon felhívta Troják Frigyes alelnököt, az Életet az Éveknek Szövetség megyei vezetőjét, és felköszöntötte Idősek Napja alkalmából, valamint jó egészséget és erőt kívánt neki a koronavírus betegségből való mielőbbi gyógyulásához.

Troják Frigyes így válaszolt: – Úgy látszik rosszkor voltam rossz helyen, és a vírus megtalált. 10 napig voltam kórházban, most már itthon vagyok, remélem, hogy lesz belőlem valami. Az Idősek Világnapja alkalmából köszöntök minden érintettet, és arra kérek mindenkit, mint ahogy említettem is, hogy vigyázzon mindenki magára, vigyázzatok egymásra!

Ezután a nyugdíj- és nyugdíjszerű rendszerek aktuális változásáról adott tájékoztatást Beck László a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának vezetője.

Elfogadtak egy együttműködési megállapodást is, mely felzárkóztató informatikai képzések megtartását teszi lehetővé a tatabányai járásban élő idősek számára. Erre az igény elsősorban Héreg, Tarján, Várgesztes, Vértesszőlős településeken merült fel. A megyei önkormányzat a Megyei Esélyteremtő Paktum keretein belül a Majki Népfőiskolai Társaságot kérte fel, hogy a már működő informatikai képzéseket, mint jó gyakorlatot terjessze ki a tatabányai járásban élő idősekre.

A tanácstagok tájékoztatást kaptak arról is, hogy a legutóbbi, júliusi ülésen Romanek Etelka megyei közgyűlési alelnök kezdeményezésére alapított Idősbarát Önkormányzati Díj pályázati lehetőségével az érintett önkormányzatok megismerkedhettek, zajlik a kiválasztást elősegítő folyamat.

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top