Kategóriák: HírekSportTát

Rekordfogás a Táti tavon

A Táti tó amatőr versenyhorgászok kedvelt felkészülési helye, a vízen többfordulós versenyeket rendeznek. A hétvégén 23 versenyző közel 1200 kiló halat fogott a hat órás versenyen.

A 9 órai kezdés első pillanatától kimagasló kapási kedvet mutattak a halak. Minden szektorban nagyon szoros adok-kapok versenyzés folyt, élvezetes fárasztások, nagy kapások és erős halak jellemezték a szombati pályát. A legnagyobb halat Zámbó Krisztiánnak sikerült kifognia ami egy hat és fél kilónál nehezebb ponty volt. Az versenyzők  átlagos fogása megközelítette az 52 kilogrammot.

A 2,8 hektár vízfelületű, intenzíven halasított mesterséges kavicsbánya tó utánpótlását a Duna kavicságyán keresztül beszűrődő kristálytiszta víz adja. A tavon csak verseny horgászat folyik, napijegyes horgászat nincs, ezért a halállomány bőséges és fejlett, az állatok jóllétéről folyamatos szakmai felügyelet gondoskodik. A tóban élő halak zöme ponty, továbbá amur, keszeg, kárász, koi ponty, csuka, süllő, pisztráng, compó, busa, fekete amur, tokhalak színesítik az állomány.

Megosztás