Újra Hamlet Esztergomban!

Újra Hamlet Esztergomban!

Esztergom, Hírek, Programok Comments Off 100

Október 4-én, vasárnap 15 órakor újra látható a Babits Mihály Színház Hamlet című előadása Esztergomban, a Bubik Színpadon.

Dánia: karantén. Hamlet a kényszerű összezártságban kísérletet tesz a gyerekszoba revíziójára, aminek során megmérettetik a szerelem, család és barátság fogalma. Az öntudatra ébredő fiú az atyát kérdezi: Ki vagyok én? A régi, a patriarchális rend örököse? Vagy az anyai rész az erősebb bennem, ami ismeri a kegyelmet és a megbocsátást? Shakespeare műve egy családi kamaradráma, ahol a történelem csak a legvégén rúgja rá az ajtót a temetetlen holtakra.

Az előadás úgy szakít a hagyományokkal, hogy közben végig hű marad az örök érvényű klasszikus, William Shakespeare színházi látásmódjához – a szövegkönyv alapját Arany János legendás fordítása adja. Az esztergomi Hamlet középpontjában a királyi család áll, a tragédia forrása a bezártság. A cselekmény a nappaliban, a hálószobában és Hamlet gyerekszobájában játszódik, ahol a teddy macit Horatio-nak hívják.

Claudius: Viczián Ottó
Hamlet/Hamlet atyjának szelleme: Bánföldi Szilárd
Polonius/Első sírásó/Pap: Faragó András
Laertes/Rosencrantz/Horatio: Kazári András
Gertrud: Kéner Gabi
Ophelia/Guildenstern/Második sírásó/Osrick: Orosz Csenge
Fortinbras: Dóra Ádám
Gyermek Hamlet: Rákosi Sámuel
Testőrparancsnok: Ótott Ferenc
Katonák: Horváth Mózes, Rezsnyik Bálint

Zene: Ágoston Máté
Jelmez: Kovács Klaudia
Szcenika: Kun Botond
Vívás: Széplaky Géza
A rendező munkatársa: Vereckei Kata

Jegyek az előadásra korlátozott számban online vásárolhatók meg, illetve a színház elérhetőségeinek egyikén foglalhatók le (babitskamara@gmail.com, +36205951217).

Jegyek, információk>>

Fotók: Karvaly Bence

 

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top