Nem tetszett a sértett hangneme, ezért megverték

Az Esztergomi Járási Ügyészség a garázdaság vétsége miatt indult ügyben vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik a sértett sérelmezett hangnemét veréssel torolták meg.

Két férfi a barátnőikkel 2020. március 14-én hajnalban Esztergomban egy gyorsétterembe mentek. A férfiak a megrendelt ételükre vártak, amikor tőlük a sértett férfi cigarettát kért. A vádlottak a sértett kérését nem teljesítették, aki emiatt velük kötekedett, és lekezelő hangnemben beszélt.

Az egyik elkövető dühében nekirontott a sértettnek, őt jobb kézzel megütötte a vállán, aki emiatt egyensúlyát vesztve nekiesett a másik férfinak. Ezután ez a férfi bal karjával átkulcsolta sértett nyakát, majd mindketten ütlegelték a sértettet.

A verekedésnek a garázda férfiak barátnői igyekeztek véget vetni, próbálták a barátaikat csitítani és a sértettől távolítani.

Az ügyészség az esztergomi rendőrség nyomozását követően az Esztergomi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfiakat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetés megfizetésére kötelezze.

Fotó, videó, forrás: ugyeszseg.hu