Szobatársa telefonját és bankkártyáját lopta el

Az esztergomi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a 19 éves férfival szemben, aki a szobatársa telefonját és bankkártyáját elvette.

A gyanúsított egy esztergomi szállón lakott a sértettel. A rendelkezésre álló adatok szerint a 19 éves tettes 2020. február 2-án napközben ellopta a szobatársa telefonját. A készüléket a közös munkahelyükre vitte, azonban a lopás kiderült és a telefont még aznap visszaadta.

A tettes úgy gondolta nem elégszik meg ennyivel. Mivel korábban többször is veszekedtek, másnap elvette a bankkártyáját és azt elrejtette. A sértett miután rájött a lopásra, értesítette a rendőröket. A tettes a bankkártyát is visszaadta, de őt az esztergomi rendőrök előállították.

A 19 éves férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Ellene lopás, és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés miatt indult büntetőeljárás. A gyanúsított a bűncselekmények elkövetését beismerte.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Forrás: police.hu