Kategóriák: HírekPiliscsév

Felújították a piliscsévi kántorházat

A Magyar Falu Program keretében kívül és belül is felújították a piliscsévi templom közvetlen szomszédságában álló kántorházat, melyet szeptember 26-án, szombaton adtak át – írja a hidlap.hu

Az átadó ünnepséget a piliscsévi karitász csoport énekével nyitották meg, majd elsőként Feldhoffer Antal, piliscsévi plébános mondott beszédet, aki elmondta, hogy a felújításon túl egy éven keresztül egy programszervező hölgyet is alkalmazhattak, továbbá programokra és új eszközökre is jutott forrás.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője beszédében hangsúlyozta, hogy a tradíciók, hagyományok megőrzése fontos, ehhez pedig segítség nyújt a most megvalósult projekt. Mindemellett römét fejezte ki, hogy Piliscsév sikeresen pályázott a Magyar Falu Programban és a jövőben újabb fejlesztések gazdagíthatják a települést.

Ezután Kosztkáné Rokolya Bernadett polgármester asszony megköszönte a lehetőséget, illetve háláját fejezte ki mindazoknak, akik a projekt megvalósításában segítettek.

A szalagot Kosztkáné Rokolya Bernadett, Feldhoffer Antal, Dubiczki Erika, a karitász helyi csoportjának vezetője és dr. Völner Pál vágta át. Az ünnepség végén Csapucha Katalin, a művelődési ház vezetője mesélt a községi templom történetéről, egyben bemutatta a fotókiállítást is.

A Régió TV Esztergom felvétele az átadó ünnepségről:

Fotók, forrás: hidlap.hu