Kategóriák: DorogHírekSport

Dorog győzött először a Haladás Stadionban

Szeptember 27-én, vasárnap a Labdarúgó NB II 10. fordulójában a Szombathelyi Haladás vendége a Dorogi FC volt.

A hazaiak nagy lendülettel kezdték a mérkőzést: Medgyes Zoltán kapufát fejelt, majd Rácz Ferenc tizenegyesét védte a korábban Szombathelyen szereplő Mursits Roland. A vasiak kedvét azonban nem szegték a kimaradt lehetőségek, kapujuk elé szorították a dorogiakat. Jöttek a beadások jobbról-balról, egymásután dolgozták ki helyzeteiket a hazaiak. Különösen Rácz volt elemében, bár a támadó a meccs elején büntetőt rontott, rengeteg támadás futott rajta a bal oldalon.

Ennek ellenére a második félidőben a dorogiak szerezték meg az első gólt. Az 54. percben Kovács Máté vezetgette középen a labdát, majd 25 méterről a bal felső sarokba lőtt. Ezután a dorogiak csak 7 percig élvezhették az előnyt: Medgyes iramodott meg a jobb oldalon, betört a tizenhatoson belülre, majd 10 méterről óriási erővel kilőtte a rövid, bal felső sarkot, ezzel kiegyenlítettek a hazaiak. A mérkőzés kimenetelét eldöntő gól a dorogiak részéről történt meg a 71. percben. A csereként beállt Vígh kapott labdát üresen a jobb oldalon, majd pár lépés után a kifutó Verpecz mellett a rövid, bal sarokba lőtt.

A Haladás hiába hajtott és ment előre, a dorogiak hősiesen állták a rohamokat. A szombathelyiek a jobbnál-jobb helyzeteiket is elpuskázták, így a vendégek – nem kis szerencsével – mindhárom pontot elvitték Szombathelyről.

SZOMBATHELYI HALADÁS–DOROGI FC 1–2 (0–0)

Szombathely, Haladás Stadion, 1988 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Kovács II Gábor, Mohos Milán).
Haladás: Verpecz – Csilus, Mocsi, Bosnjak – Tóth D., Holdampf, Jancsó (Tóth B., 56.), Schuszter (Doktorics, 66.), Németh Milán – Medgyes, Rácz (Kiss B., 46.). Vezetőedző: Mátyus János
Dorog:
Mursits  Nyíri, Rjasko, Kovács M., Szerencsi  Zuigeber (Illés B., 73.), Lénárt  Tóth B., Dlusztus, Papp Girsik (Vígh, 66.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerzők:
 Medgyes (61.), ill. Kovács M. (54.), Vígh (71.)

A Dorogi FC 15 ponttal jelenleg a tabella 7. helyét foglalja el. A mérkőzés részleteit ide kattintva tekinthetik meg!

A következő mérkőzésre október 4-én, vasárnap 15 órakor kerül sor a Buzánszky Jenő Stadionban. Akkor a Dorog a Budaörsöt fogadja vendégül. A 8. forduló elmaradt mérkőzését október 9-én, pénteken 17 órakor tartják meg Csákváron.

Forrás: nemzetisport.hu
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe