Kategóriák: DorogHírek

Megvásárolta a Fortunát a dorogi önkormányzat

Júliusban írtuk, hogy a dorogi önkormányzat megvásárolná a belterület 1515. helyrajziszámú ingatlant, azaz a Fortunát. A szeptember 15-ei testületi ülésen elfogadták az ingatlanvásárlásról szóló előterjesztést, így elkezdődhet a terület rendezése és takarítása.

A testületi ülés jegyzőkönyvéből kiderül, hogy 12 igen egyhangú szavazattal elfogadták azt az előterjesztést, amely az említett ingatlan megvásárlásáról szól, ezzel felhatalmazták a polgármestert az adásvételi szerződés aláírásával.

Az önkormányzat az ingatlanért és a hozzá tartozó területért összesen 57.300.000 Ft-ot fizet.

Dr. Tittmann János polgármester a jegyzőkönyv szerint a következőt mondta az ülésen: „Az előzményeket mindenki ismeri. Cél a terület megvásárlásával kapcsolatban, közlekedéstechnikai, biztonsági szempont, a miniverzumhoz kapcsolódó idegenforgalmi fejlesztés, környezetfejlesztés, illetve a város történetében, gazdaságában kiemelkedő személyek szoborparkjának a kialakítása is felvetődött. A székelyudvarhelyi minta ismert sokak előtt.”

Júliusi megkeresésünkre Dankó Kristóf, Dorog város főépítésze elmondta, hogy a Fortuna területe két projekt miatt is fontos tényező. Az egyik, hogy a nemrégiben épült Reimann Bányászattörténeti Miniverzumnak egy „előszobát” alakítsanak ki, a másik pedig az, hogy a vasútállomásnál épülő intermodális csomópontra történő ráhordást útügyi szempontból javítsák.

Megosztás