„Tisztítsuk meg az Országot!” program Esztergomban is

Újabb szakaszához érkezett a „Tisztítsuk meg az Országot!” program. Most a kistelepülések környéke szabadulhat meg az illegális hulladéktól – ezzel kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót Esztergom-Kertvárosban.

Szeptember 23-án, szerda délelőtt Esztergom-Kertvárosban, a Temesvári utcánál Dr. habil. Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára, valamint Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere sajtótájékoztatón ismertette a „Tisztítsuk meg az Országot” programot.

A programmal az állam célja az, hogy országszerte felszámolják az illegális lerakókat. Az akció keretén belül utak mentén, a vasúti sínek környékén, folyók és patakok mellett, valamint az erdők területén szednek szemetet. A programra a kormány idén 13 milliárd forintot biztosít.

Boros Anita elmondta, hogy Magyarország Kormánya úgy döntött, hogy véget kell vetni az illegális hulladéklerakóknak, ezért egy olyan programot hirdettek, amely országszerte elkezdi az illegális hulladéknak a felszámolását. Hozzátette, hogy elsőként azokat a területeket tisztítják meg, amelyek elsődleges vizsgálatok alapján a legszennyezettebbnek tűnnek.

Hernádi Ádám elmondta, hogy az év végéig 15 millió forintos támogatásból a város tíz kiválasztott helyszínét tisztítják meg. Az előzetes felmérések alapján mintegy 450 tonna illegálisan lerakott hulladékot kell elszállítani.