Dorog város és a Richter vezetői találkoztak

Dorog város és a Richter vezetői találkoztak

Dorog, Hírek Comments Off 173

Szeptember 17-én Garai Zoltán főmérnök meghívására a Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepére látogatott Dorog város polgármestere, Dr. Tittmann János és a város alpolgármestere, Dankó Kristóf. A kötetlen beszélgetésen Orbán Gábor, a vállalat vezérigazgatója is részt vett – számolt be róla Dorog Város Önkormányzata a hivatalos honlapján.

A tárgyaló felek röviden áttekintették a koronavírus-helyzet tapasztalatait és várható hatásait. Orbán Gábor ezt követően a dorogi hatóanyaggyártás vállalaton belüli jelentőségét hangsúlyozta, majd említést tett a fióktelepen zajló komoly beruházásokról, fejlesztésekről.

Dorog legnagyobb gazdasági szereplőjeként a Richter vezetői kiemelték, hogy fontos a vállalat és a város kapcsolatának fejlesztése, a közös gondolkodás, nem csak a beruházások, hanem a gyáregységnél dolgozó több száz dorogi munkatárs és azok családjai miatt is.

Garai Zoltán főmérnök részéről elhangzott, hogy a dorogi gyáregység számára kiemelt feladat a szakképzés, a munkaerő utánpótlása, és fontos lépések történnek a Tanüzem műszaki színvonalának javítása érdekében is.

Orbán Gábor vezérigazgató megemlítette, hogy 2021-ben 120 éves lesz a Richter, és ennek kapcsán több rendezvénnyel lehet számolni. Dr. Tittmann János támogatásáról biztosította a Richtert a helyi rendezvények szervezésében, majd Dankó Kristóf alpolgármesterrel közösen a körforgalom építési munkálatairól és néhány folyamatban lévő városi beruházásról tájékoztatták a Richter vezetőit.

Az előremutató, konstruktív megbeszélés eredményeként az örökségvezérelt városfejlesztést és a hagyománytisztelő üzemvezetést biztos alapnak tekintve Dorog és a dorogiak érdekében elindulhat egy közös gondolkodás a vállalat és az önkormányzat részéről a jövőkép alkotásban.

A találkozó a gyár területén egy rögtönzött sétával folytatódott, melynek keretében a vezérigazgató kérésére közösen megtekintették a gyártelepen folyó beruházási munkálatokat.

A találkozó végén Garai Zoltán megerősítette, hogy a koronavírus-helyzet miatt elhalasztott gyárlátogatást, amelyre a képviselő-testületet is meginvitálta, egy későbbi időpontban feltétlenül megtartják.

Fotó, forrás: Dorog Város Önkormányzata Facebook oldal / dorog.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top