Kategóriák: Hírek

Hogyan válasszuk ki a megfelelő bicskát?

A kertes ház, de a lakás is olyan vagyontárgy, amivel mindig lehet és kell is foglalkozni. Egy-egy csavar pótlása, billegő bútorok, elromló használati tárgyak esetében is jól jön, ha azonnal tudunk cselekedni. Ház körüli feladatok ellátására pedig sokan tartanak multifunkciós kést. Íme néhány tipp, hogyan válasszuk ki a megfelelő eszközt.

Hogyan fogja használni a kését?

Eltérő eszközre van szükségünk, ha hobbiból használjuk a bicskát, és ha professzionális felhasználók vagyunk. Használják-e ezt a kést mindennap (esetleg a munkahelyen), csak hétvégén, táborozáson, a fentiek mindegyikénél?

Ilyen egyszerű eszköz esetén a kések sokféle formában kaphatók, és minden részlet segít meghatározni az ideális funkciókat és jellemzőket. Az a kés, amelyik nagy teherbírású és könnyen lehet vele például aprítani, teljesen más kialakítású, mint egy apróbb mozdulatokat kívánó faragóeszköz.

Hol tartja majd a kést?

Ha a pengére bármikor szükségünk lehet, érdemes bicskák közül válogatnunk, de szóba jöhetnek az összecsukható kések is. Ha azonban speciális munkafolyamathoz keressük a megoldást, és meg tudjuk oldani a penge biztonságos tárolását, akkor érdemes többféle változatot is beszereznünk.

A stílus

Kár is titkolni, hogy a jó kések bizony csodaszépek is lehetnek! Nem véletlen, hogy világszerte gyűjtők milliói keresik a legextrémebb és ritkább darabokat. A penge anyaga és formája általában hasonló (a filmekben látott, nagyon egzotikus kinézetű pengék a valóságban teljesen használhatatlanok), a markolat kialakítása azonban nagyban különbözhet.

Van, aki pedig a klasszikus bicskát szereti, melyek közül egyértelműen a svájci bicskák emelkednek ki. A tradícionális, kihajtható pengék – és multifunkciós bicska esetén az egyéb eszközök – a megszokott formát követik. Praktikus kialakítása mellett remek stílust képvisel, a svájci gyártás pedig bármely bicskatulajdonos számára garancia lehet a hosszú élettartamra és a könnyed használhatóságra. A Kniland.hu weboldalán böngészve bizonyosan megtaláljuk hosszú évekre való partnerünket, amely a mindennapokban segíti majd akár munkánkat, akár hobbinkat.

A fotó forrása: Kitch Bain / Shutterstock.com

Megosztás