Kategóriák: Hírek

Hétfőtől lép érvénybe az új kormányrendelet

Mint korábban írtuk, a kormány több új védelmi intézkedést is hozott a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Az alábbi rendeletek 2020. szeptember 21-én, hétfőn lépnek hatályba.

Intézkedések szeptember 21-ei hatálybalépéssel:

  • A hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenki köteles a tömegközlekedési eszközökön, a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendelet szerinti vendéglátó üzlet vendégei kivételével  –  az üzletben történő vásárlás, illetve az üzletben történő munkavégzés során, színházba, moziba, zenei, táncos és kulturális rendezvényre látogató orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.
  • Tömegközlekedési eszközön maszk nélkül utazó vagy a maszkot nem a meghatározott módon viselő személyekkel szemben legalább a viteldíjon felüli többletdíj (pótdíj) megfizetési kötelezettséget kell eszközölni.
  • A zárt, vagy nem zárt helyen tartott rendezvények, abban az esetben tarthatók meg, ha a rendezvény helyszínén a jelenlévők létszáma – beleértve az ott foglalkoztatott személyeket – egy időben nem haladja meg az 500 főt.
  • A vendéglátó üzletben 23.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével – a bekezdésben meghatározott kivétellel – tilos tartózkodni. A vendéglátó üzletben 23.00 óra után 06.00 óráig az élelmiszer elvitelre történő megrendelése és átvétele, valamint a vételár megfizetése céljából és időtartamára megengedett a tartózkodá

A leírt és a további kormányrendeletek részletei megtekinthetők a szeptember 18-án kiadott Magyar Közlönyben!

Forrás: Magyar Közlöny

Megosztás
Tegek: koronavírus