Kategóriák: EsztergomHírek

Orvosokat díjaztak Esztergomban

A szeptember 17-ei esztergomi testületi ülés napirendi pontjai előtt adták át a Dr. Gönczy Béla-díj az „Esztergomi Gyógyításáért” kitüntetéseket, melyeket dr. Zámbori János nőgyógyász, sebész és dr. Ámon György fogorvos vehetett át.

Az eseményen Erős Gábor alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd Simonné Cserép Krisztina képviselő ismertette a testület azon döntését, hogy kinek ítélik oda a díjakat idén.

Először dr. Kanász Gábor, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház főigazgatója Dr. Zámbori János Mihály életútját ismertette. Kiemelte, hogy a helyi szakmai munkája mellett néhány éven keresztül a líbiai Tripoliban is dolgozott, majd hazatérése után új sebészeti eljárást honosított meg itthon. Véleménye szerint a műtéti beavatkozásai során egy felesleges vágást és egy kósza mozdulatot sem ejtett, mindig is egy korrekt, kiváló szaktudású, nyitott személyiségű orvosnak ismerte.

Ezután Tordainé Vida Katalin dr. Ámon Györgyöt méltatta, aki fogorvosi pályafutása mellett közéleti szerepet is betöltött, hiszen 1990-94 között tagja volt a képviselő testületnek, 1994-től 1998-ig Esztergom alpolgármester volt. 53 éven át magas szinten, rendkívüli igényességgel végezte hivatását, az egészségügyi alapellátás terén végzett lelkiismeretes munkájának méltó elismerése a dr. Gönczy Béla-díj.

Dr. Ámon György a kitüntetés átvétele után szerényen azt mondta, hogy az egyetem elvégzése után társaival együtt esküt tett és igyekezett ahhoz tartani magát. Így az elmúlt évtizedekben tulajdonképpen a kötelezettségét teljesítette.

Forrás és borítókép: hidlap.hu

Megosztás