Kategóriák: Hírek

Látogatóközpont épült Lábatlanon

Elkészült Lábatlanon a város kulturális, turisztikai központja a Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpont.

Lábatlan Város Önkormányzata a Széchenyi 2020 program keretében 218,99 M Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével, és 77,13 M Ft saját forrás biztosításával megépítette Lábatlanon a Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpontot, valamint kialakított a Gerenday kert fejlesztésével egy növényvilágot bemutató tanösvényt.

A TOP-1.2.1-15 kódszámú, „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” című felhívásban elnyert támogatás eredményeként a korábban használaton kívüli, leromlott állapotú, ún. postakocsi épületben kialakításra került a Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpont, melyben a településnek és környékének természeti értékeit kívánja bemutatni Lábatlan Város Önkormányzata. A központ lehetőséget biztosít a nagyobb látogatószámú csoportok fogadására, illetve foglakozások lebonyolítására is. A Lábatlan, Rákóczi Ferenc út 170. szám alatt található épület lesz hivatott szolgálni a városon áthaladó, nagyrészt kerékpáros turisták igényeit, valamint a város és környéke idegenforgalmi bemutatását és szolgáltatásait. A TOP-1.2.1-15-KO1-2016-00003 azonosító számú projekt keretében az épületben helyet kap egy recepció, egy nagyméretű előadóterem, valamint 5 olyan terem, melyben a környék látnivalóit bemutató kiállítótér nyílik majd. A látogatóközpont rendelkezik WIFI-vel és saját honlap aloldallal. A turisztikai központ a szezonalitás csökkentése érdekében az év 290 napján elérhető, továbbá a főszezonban hosszabbított nyitva tartással 9-17 óra között várja majd az érdeklődőket. A látogatóközpont szomszédságában, a Gerenday-kert fejlesztésével egy, a vidék természeti értékeit, elsősorsban növényvilágát bemutató tanösvény került kialakításra. 

A projekt hatására 1 új munkahely létesül 1 fő turisztikai munkatárs alkalmazásával.

A beruházás fizikai befejezésének dátuma 2020.08.12.

A projekt megvalósításával a létrehozott látogatóközpont Lábatlan város kulturális, turisztikai központjaként funkcionál. A projekt a megyei önkormányzat koordinációjával és támogató javaslata alapján valósult meg.

Fotó: Facebook

Megosztás