Visszaeső férfit ítélt el a bíróság

Visszaeső férfit ítélt el a bíróság

Hírek, Kék hírek Comments Off 70

Nem jogerősen 2 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélték azt a visszaeső férfit, aki tavaly februárban minden előzmény nélkül rátámadt egy nőre Lábatlanon.

Az Esztergomi Járási Ügyészség garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt benyújtott vádirata szerint a férfi 2019. február 05-én 05 óra 45 perckor Lábatlanon a mellette elhaladó sértett nőhöz lépett, kiáltott valamit, amit a sértett nem értett, majd minden előzmény nélkül rátámadt a sértettre, kezével megütötte őt az arcán, majd a másik kezét a sértett feje hátulsó részéhez tette, a sértett fejét így tartotta. Ezt követően sértett kibújt a vádlott kezei közül és futásnak eredt, a vádlott pedig egy darabig futott utána, majd az üldözését abbahagyta. A vádlott bántalmazása következtében a sértettnek 8 napon belül gyógyuló ajaktáji sérülése keletkezett.

Az Esztergomi Járási Ügyészségnek súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és zaklatás vétsége miatt benyújtott másik vádirata szerint a sértett 2018. december 11-én este megengedte a vádlottnak, hogy szálláshelyén nála aludjon. Másnap reggel 7 órakor a vádlott felébredt, minden előzmény nélkül a sértettre támadt, és az ágyban fekvő sértettet legalább két alkalommal ököllel, kis-közepes erővel a bal arcfelén megütötte. A sértettnek a bántalmazás miatt 8 napon belül gyógyuló arctáji sérülése keletkezett.

A vádlottat a bíróság egy korábbi eljárásban, 2018. évben testi sértés bűntette miatt 1 év 4 hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, erre figyelemmel különös visszaesőnek minősül.

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság az ügyeket egyesítette, a vádlottat 2 év 8 hónap börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, megállapította továbbá, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top