Kategóriák: CsolnokHírek

Átadták a felújított csolnoki óvodát

Szeptember 11-én, pénteken adták át a Magyar Falu program által, mintegy 24 millió forintból felújított csolnoki Gete utcai óvodát.

Az ünnepélyes eseményt az ovisok táncos műsorával nyitották meg, majd átvágták a nemzeti színű szalagot. Ezután az intézményt Rajk János atya, a Csolnoki Nepomuki Szent János plébánosa szenteltvízzel és tömjénnel áldotta meg, s felírta az ajtófélfára a „Christus Mansionem Benedicat” („Krisztus áldja meg e házat!”) kezdőbetűit és a hozzá tartozó évszámot (20 + C + M + B + 20).

A ceremónia után Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője vonult a mikrofonokhoz. Elmondta, hogy örömteli ez a nap, hiszen látszik, hogy mennyire van értelme annak a faluprogramnak, melyet a kormányzat meghirdetett. Ki kell emelni azt is, hogy az önkormányzatok nagyon jól élnek ezzel a lehetőséggel és ez a fejlesztés is azt bizonyítja, hogy a legjobb célokat sikerült kiválasztani. „Ha ezt a létesítményt nézzük, meg a gyerekeket, akik előbb szerepeltek, akkor láthatjuk, hogy nagyon jó helyre került ez a pályázati összeg” – tette hozzá. Elmondta azt is, hogy dicséret illeti azokat a helyi mesterembereket, akik megvalósították a felújítást. De fontos azt is megemlíteni, hogy most már nem a nagy cégek repülnek rá ezekre a beruházásokra és kérnek fel alvállalkozókat, hanem a helyi mesteremberek fővállalkozóként végezhetik el a feladatokat.

Kolonics Péterné, Csolnok polgármestere beszédében kiemelte, hogy együtt örülhetünk egy terv megvalósulásának. Ismertette, hogy a közel százéves épület szerkezete és műszaki állapota erősen megromlott. A tavalyi évben azonban, jelentős változás állt be az intézmény életében, hiszen elindult egy átalakítási hullám az önkormányzat, egy cég és a szülők segítségével. Ez a pozitív kezdeményezés bevonzott egy pályázati nyereményt, hiszen lehetőséget kaptak a Magyar Falu programban óvodafejlesztésre pályázni. Hozzátette, hogy mintegy 24 millió forintból a tetőszerkezet teljes felújítása, a nyílászárók cseréje és az épület hőszigetelése valósult meg, melynek a kivitelezési munkáit a csolnoki SCH-ÉPKER Kft. végezte el. Végezetül kiemelte azt is, hogy ezzel a beruházással párhuzamosan a Baumit Kft. mosdófelújítási programjának köszönhetően teljesen megújultak a vizesblokkok is.

A beszédek után oklevelet adtak át azoknak, akik segítették az óvoda felújítását, majd szerény agapéra invitálták a jelenlévőket.

Megosztás