Kategóriák: DorogHírek

Kivágják Dorogon a száraz, veszélyes fákat

A közelmúltban elkezdődött a tereprendezés a dorogi Schmidt Sándor lakótelep Köztársaság út mellett található parkolóinál, ugyanis kivágják az elszáradt, veszélyesnek minősített fákat.

Sokan örültek nyáron annak, hogy felújították a dorogi Köztársaság út egy szakaszát, azonban a munkálatok nem értek véget az aszfaltozással és a járdaépítéssel. Ahogy a munkagépek levonultak, szinte utána fel is figyeltünk arra, hogy időnként piros-fehér szalagokat húznak ki a parkolóban és elterítenek bizonyos területeket.

Az önkormányzattól megtudtuk, hogy kiegészítő beruházásként kivágják a fasor elszáradt példányait, melyek a lakosokra és a járművekre is veszélyt jelenthetnek. Láttunk már példát arra, hogy egyes településeken napokig tart ez a művelet, ám Dorogon rekordgyorsasággal végzik el a feladatokat és dicséret illeti a munkásokat azért, hogy milyen rendezett terepet hagynak maguk után.

A törzsből szinte semmi sem marad, a csonkot is kiszedik a földbő és szépen rendezik a fa helyét. Arra is kiváncsiak voltunk, hogy vajon mikor pótolják a kivágott fákat. Az önkormányzattól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az ősztől tavaszig terjedő időszakban ültethetik el a facsemetéket.

Idén helyszíni szemle vagy lakossági bejelentés alapján még akár a város többi pontján is vághatnak ki elszáradt fákat – nyilatkozta az önkormányzat munkatársa.

Megosztás