Fellegajtó-nyitogató az esztergomi könyvtárban

Fellegajtó-nyitogató az esztergomi könyvtárban

Esztergom, Hírek Comments Off 51

Az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár 2020. szeptember 7-én új programmal várta olvasóit. A Fellegajtó-nyitogató közösségformáló foglalkozás, ahol a résztvevők önmegismerő játékokon keresztül értelmezik és élik át az irodalmi művek mondanivalóját. Az alkalmakat Tölgyessy Zsuzsanna drámapedagógus vezeti.

Az első esemény témája az idő volt. Tóth Krisztina: Idő, idő, idő című versén keresztül az olvasók megismerkedtek magunkkal, egymással, az időhöz való viszonyunkkal. Nagyon oldott és fesztelen hangulatban telt az idő, a résztvevők hamar megszabadultak gátlásaiktól és nyitottan álltak a feladatatok elé. Érdekes volt látni, hogy egy-egy fogalomról teljesen más az elképzelése az egyéneknek, és a foglalkozáson kialakított kisebb csoportoknak.

A legelső feladatként az kapták a Fellegajtó-nyitogató résztvevői, hogy különböző képekből válasszák ki a szívükhöz közel állót és pár mondatban indokolják meg, hogy miért pont azt választották, ezáltal megismerték egymást, egymás habitusát és gondolkodásmódját. A foglalkozás közepénél már hangos kacajjal és tapssal jutalmazták a másik szituációs játékát. Jó hangulatban, és tartalmasan telt az idő, és mindenki hazavihetett egy mélyebb üzenetet is, amely átsegíti a mindennapok nehézségein.

A következő foglalkozásra 2020. október 19.-én kerül sor, melynek témája a szabadság lesz. Wolfgang Herrndorf: Csikk című könyvét ajánljuk elolvasásra, melyet a könyvtárból kikölcsönözhetnek.

Hámosné Szőke Anna

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top