Jóvátétel miatt szüntették meg az eljárást ellene

Jóvátétel miatt szüntették meg az eljárást ellene

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 71

Félmillió forint megfizetésével tette jóvá bűncselekményét az a férfi, aki tavaly év elején balesetet okozott a 117-es úton.

A megállapított tényállás szerint a férfi gyanúsított 2019. január 30-án 17 óra 50 perckor Esztergom lakott területén kívül, éjszakai látási viszonyok és 70 km/h sebességkorlátozás mellett, közvilágítás nélküli útszakaszon, borult időben, 2° C hőmérsékletnél, a nyálkás, csúszós felületű, jó minőségű aszfaltburkolatú 1117 számú úton közlekedett egy személygépkocsival a Dobogókői út irányából a 117 számú főút felé.

A gyanúsított járművével, egy a haladási irányát tekintve balra ívelő útkanyarulatban, mivel a járművét nem az időjárási viszonyoknak megfelelően vezette, megcsúszott, átsodródott a menetirány szerinti bal oldalra és elfordult helyzetben, jobb oldalának első részével a vele szemben szabályosan közlekedő, sértett férfi által vezetett személygépkocsi bal elejének ütközött.

A balesetben a vétlen sofőrnek a bal combcsontja eltörött.

A Tatabányai Járási Ügyészség az elkövetővel szemben a büntetőeljárást felfüggesztette, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

A közvetítői eljárásban az elkövető a sértettnek félmillió forint jóvátételt fizetett.

A büntetőjogi rendelkezések szerint nem büntethető, aki a három évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűntett elkövetését a vádemelésig beismerte, és közvetítői eljárás keretében a sértett által elfogadott módon és mértékben a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette.

Az elkövető a bűncselekménnyel a sértettnek okozott sérelmet jóvátette, ezért az ügyészség az eljárást megszüntette.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top