Kategóriák: DorogHírek

A bányász emlékműnél is megemlékeztek

Dorog Város Önkormányzata és a Bányász Szakszervezeti Szövetség szervezésében megemlékezést tartottak a 70. Bányásznap alkalmából szeptember 5-én, szombaton a dorogi Otthon téren található emlékműnél.

Az egybegyűltek először a Dorogi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület Bányász Zenekarának előadását hallgathatták meg, majd dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője vonult a mikrofonokhoz. Beszédében kiemelte, hogy fontosnak tartja a bányászokra való megemlékezést, majd a bányászok fáradtságos munkáját méltatta, hiszen az iparágban rejlő kockázatok miatt igazi hősöknek mondhatjuk őket.

Dr. Tittmann János, Dorog város polgármestere az örökségvezérelt városfejlesztésről beszélt. Kiemelte, hogy nincs olyan szektora, ágazata az önkormányzati létnek, amelyen ne örököltünk volna valamit a bányászoktól és melyeket ne tudtunk volna helyrehozni.

A köszöntőbeszédek után megkoszorúzták a bányász emlékművet. Koszorút helyezett el dr. Völner Pál országgyűlési képviselő, Nunkovics Tibor országgyűlési képviselő, Popovics György a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat elnöke, Dorog Város Önkormányzata, a Bányász Szakszervezeti Szövetség, a Dorogi Szénmedence Kultúrájáért Alapítvány, az OMBKE dorogi helyi szervezete, a Civilek a Fejlődő Városért Egyesület és a Baumit Kft.

A koszorúzás után Popovics György egy Skóciában készített szénplakettet adott át a Bányász Zenekarnak, ezzel ismerve el a Megyei Értéktárban elfoglalt méltó helyét az együttesnek.

Forrás: dorog.hu / hidlap.hu

Megosztás