Kategóriák: HírekLeányvár

Eszközbeszerzésre nyert forrást egy leányvári kertészet

A leányvári Garden Club Kft. a LEADER program keretében targonca és tartozékai, árapály asztal, tápadagoló és nagy teljesítményű nyomtató beszerzésére nyújtott be pályázatot, amelyet a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága és a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület támogatásra érdemesnek talált.

A Garden Club Kft. a LEADER program (VP6-19.2.1.-2-3-17) keretében alaptevékenységéhez kötötten kertépítéssel kapcsolatos eszközbeszerzést valósított meg, amely a szakmai sztenderdek kihívásainak maximálisan megfelelő szolgáltatás nyújtását teszi lehetővé hosszú távon.

A 2003 óta sikeresen működő családi vállalkozás színes szolgáltatási palettája (áruház és web áruház üzemeltetése, kertépítés, sziklakertek és tavak telepítése, növényültetés, füvesítés, öntözőrendszer telepítése stb.) egyéb tevékenységekkel bővül a fejlesztés következtében.

A projekt választható önállóan támogatható tevékenységei közül az eszközbeszerzés keretében egy targonca beszerzését valósították meg, amely a vállalkozás működésének költséghatékonyságát, kapacitásának bővítését szolgálja.

A targonca adatai: benzin/gáz üzemű homlokvillás, hidrodinamikus hajtásrendszer, panoráma oszlop, állítható szervokormány, villa oldalmozgatás, tömör gumik.

A kiegészítő láncos árokásó adatai: vegyes körmökkel szerelt lánccal, adapterrel, 100-200 mm széles ásási képességgel.

A targonca mellett egy nagyteljesítményű nyomtatót, és egy tápadagolót is sikerült beszerezni.

A projekt társadalmi hatékonyságát, a szekundér hatásmechanizmusát (környezetkultúrában, fenntartható fejlődés iránti érzékenységben, természetszeretetben, mozgásgazdag életmódban stb. végbemenő pozitív változások) a helyi interszektorális összefogásra alapozzák.

A fejlesztés hozzájárul, hogy az eddig társadalmi szerepvállalásuk a jövőben is folytatódjon: a környezetkímélő technológiai elterjedése a fenntartható fejlődés szemléletrendszerének népszerűsítését segíti. Egy másik innovatív elem, hogy a helyi hálózotasodás következtében biztos támogatási alapot nyújtson a társadalmi, és egyben gazdasági pozíciónk megerősítésében, miközben hozzájárulnak a közösségi élet aktív részvételhez.

Megosztás