Ingyenes napközis táborokat szerveznek Piliscséven

A Piliscsévi Várkemping és Középkori Erdei Iskola Alapítvány a VP6-19-2.1.-2-4-17 kódszámú LEADER pályázaton identitásvezérelt közösségi célú fejlesztésekre nyert összeget, melyből ingyenes napközis táborokat szerveznek 20-20 piliscsévi és 20-20 leányvári alsó tagozatos iskolás gyerekek számára a Piliscsévi Játékparkban.

A Piliscsévi Várkemping és Középkori Erdei Iskola Alapítvány régi hagyományos szakmák, mint például fazekasság, korongozás, kézi agyagozás, kovács- és asztalos mesterség megismertetését és oktatását tűzte ki céljául.

Az alapítvány mindemellett a környékre, illetve a nemzetre jellemző hagyományos ételek elkészítését és helyi hagyományok, táncok értékeinek továbbadását tervezi a HACS működési területén élő általános iskolás gyerekeknek.

A pályázati támogatás összegéből szeretnék biztosítani a helyi és környékbeli iskolák gyermekei számára mindezek elérhetőségét ingyenesen, 5-5 napos napközis tábor keretében, 20-20 fős csoportokban, összesen 80 gyermek részére szeptemberben.

Együttműködő partnereik: a piliscsévi és a leányvári általános iskola.

Megosztás