Kategóriák: HírekKék hírek

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítéltek egy ittas sofőrt

Másodfokon súlyosbították az ítéletét annak a férfinak, aki januárban súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alatt vezetett Bajnán.

A megállapított tényállás szerint a férfi 2020. január 22-én 16 óra 40 perckor Bajnán, a Jókai utcában közlekedve ittas állapotban vezetett egy járműszerelvényt.

A férfi a cselekmény elkövetésekor súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt, mivel szervezetében 1,37 mg/l légalkohol koncentráció előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt. A férfi vezetői engedélyét az intézkedő rendőrök a helyszínen elvették.

A férfi büntetve egyszer volt, ittas járművezetésért a bíróság 2013-ban 200 óra közérdekű munka büntetésre és 2 év járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A férfit az Esztergomi Járási Ügyészség 2020. február 5-én bíróság elé állította, amelynek során az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat 300.000 Ft pénzbüntetésre, és 2 év járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a vádlott terhére, súlyosításért, végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre és hosszabb tartamú járművezetéstől eltiltásra elítélés végett elítélés végett jelentett be fellebbezést.

A másodfokú bíróság az ügyészség fellebbezése alapján az elsőfokú ítéletet megváltoztatta, az elkövetővel szemben a joghátrányt jelentősen súlyosbította, ekként a vádlottat 6 hónap, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett fogházbüntetésre és 3 év járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó