Az utcán rángatta barátnőjét az esztergomi férfi

Jogerősen pénzbüntetésre ítélték azt az esztergomi férfit, aki párját az utcán rángatta, majd öt alkalommal arcon ütötte.

A vádirat szerint a férfi és a vele párkapcsolatban álló nő 2020. március 12. napján a délutáni órákban együtt italoztak az esztergomi presszóban, ahol szóváltásba keveredtek egymással, majd távoztak az italozóhelyről.

Az ittas állapotban lévő férfi az utcán haladva tovább veszekedett az ugyancsak ittas állapotban lévő nővel, akit lökdösött, a ruhájánál fogva rángatott és legalább 5 alkalommal tenyérrel az arcán megütött.

Az eseménynek szemtanúi voltak a buszvégállomáson tartózkodó személyek, közöttük több gyerek is, akik éppen az iskolából tartottak hazafelé.

A nő a bántalmazás során 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, magánindítványát nem terjesztette elő.

A férfi egyszer volt büntetve, őt a bíróság 2018-ban kábítószer birtoklás vétsége miatt 400.000 Ft pénzbüntetésre ítélte.

Az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben garázdaság vétsége miatt 280.000 Ft pénzbüntetést szabott ki a vádlottal szemben, melyet meg nem fizetése esetén 280 nap fogházbüntetésre kell átváltoztatni.

A végzés jogerős.

Forrás: Tatabányai Törvényszék / Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó