Barátnője fékezte meg az agresszív férfit

Végrehajtandó szabadságvesztésre ítélhetik azt a többszörösen büntetett előéletű férfit, aki 2020 májusában egy embert vert meg Esztergom-Kertvárosban.

A vádirat szerint a férfi vádlott és a sértett között elmérgesedett viszony van. A férfi 2020. május 12-én 17 óra 45 perc körüli időben összetalálkozott sértettel egy esztergom-kertvárosi lakóépület előtt az utcán. A vádlott futni kezdett sértett felé, aki megpróbált előle elmenekülni és két parkoló gépkocsi közé befutott, miközben kiabálva kérte, hogy hagyja őt békén.

Az elkövető a gépkocsik között utolérte a sértettet, aki védekezésképpen több alkalommal köpött és kezével csapkodott is a feléje közeledő vádlott felé, majd a vádlott jobb kézzel, tenyérrel 4 alkalommal a sértett feje irányába ütött, aki ezt az arca elé tett kezeivel próbálta hárítani. A vádlott társaságában lévő és egy közeli gépkocsiban ülő személy ekkor szólt a vádlottnak, aki hátrálni kezdett, majd meggondolta magát és ismét megindult sértett felé, akit hat alkalommal újra tenyérrel és ököllel fejen, nyakon és háton ütötte őt. A sértett a bántalmazás miatti felindult állapotában szidalmazni kezdte a vádlottat, aki emiatt további két ütést mért ököllel a sértett fejére, valamint a védekezésképpen fent lévő karjaira.

A bántalmazásnak az vetett véget, hogy a jelenlévő barátnője megragadta a vádlott karját és elhúzta őt a sértettől.

A sértettnek az arca bal oldalán felületes bevérzése keletkezett. A sérülés gyógytartama nyolc napon belüli, azonban a bántalmazási mód és a támadott testtájék miatt az elszenvedettnél súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló csonttöréssel járó sérülés (arccsonttörés) bekövetkezésének reális lehetősége is fennállt.

A férfi büntetett előéletű, őt a bíróság 2019-ben két ízben is elítélte, így 2019. február 21. napján jogerős határozatával egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év 6 hónapra felfüggesztette, illetve a 2019. március 8. napján jogerős határozatával felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 1 év 6 hónapra felfüggesztette.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró a férfi letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt 2020. május 15. napján elrendelte.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra ítélje. Az ügyészség azt is indítványozta, hogy a bíróság a korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztések végrehajtását utólag rendelje el.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások

Bejegyzés módosítva 2020-09-02 09:28

dorogimedence.hu

Leave a Comment
Share
Publikálta
dorogimedence.hu

Recent Posts

Tervezett áramszünetek decemberben

Térségünkben Nyergesújfaluban, Piliscséven és Pilismaróton számíthatunk tervezett áramszünetekre 2020 decemberében. Az E.ON Hungária folyamatos korszerűsítést…

2020-11-30

Szelektív hulladékgyűjtés decemberben

2020 decemberében is lesz házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés térségünkben. Viszont zöldhulladék-gyűjtés már csak jövőre lesz.…

2020-11-30

Remekeltek a dorogi felnőtt kézilabdások

November 30-án, szombaton rendezték meg az NB II női felnőtt bajnokság 9. fordulóját. Izgalmas megmérettetésre…

2020-11-30

Két hónap után tudott nyerni a Dorog

Megszakította két hónapja tartó nyeretlenségi sorozatát a Dorog, amely Tóth Barnabás, Csillag Dárius, valamint Vígh…

2020-11-29

Közokirat-hamisítás miatt felelhet

A tatabányai férfi egy hamis, ukrán vezetői engedélyt adott át az őt igazoltató rendőröknek Lábatlanon.…

2020-11-29

Utoljára kerültek halak a Dunába idén

A Komárom-Esztergom Horgászegyesületek Szövetsége a napokban idén utoljára telepített halat a Dunába az általa kezelt…

2020-11-29

(C) 2017-2020 dorogimedence.hu

Hírportálunk sütiket használ, kérjük olvassa el az oldal végén található adatvédelmi tájékoztatónkat!