Kategóriák: HírekKék hírek

Mindkét férfi ugyanazt a nőt fenyegette meg

Az Esztergomi Járási Ügyészség a zaklatás bűntette, és a zaklatás vétsége miatt indult ügyben két férfival szemben emelt vádat, akik ugyanazt a nőt fenyegették meg, mindkét elkövetővel szemben elzárás büntetést indítványozott az ügyész.

A sértett nő és az egyik férfi élettársi kapcsolata 2016-ban megszakadt, mindketten új élettársi kapcsolatot létesítettek.

A nő 2019. március 8-án költözött el Járdánházáról a Doroghoz közeli községbe a férfival közös három gyermekükkel együtt. A férfi 2019. március 14-én megjelent a nő új lakóhelyén, és a két kisebb gyermeket magával vitte.

Ezt követően a férfi 2019. március 15-e és 2019. március 27-e közötti időben több alkalommal telefonon megfenyegette volt élettársát azzal, hogy a jelenlegi párjával együtt megöli.

A férfinak egy rokona, a másodrendű vádlott 2019. március 25-én hangüzenetet küldött a sértettnek, amely ugyancsak kilátásba helyezte a sértett bántalmazását.

A nő volt élettársát a bíróság 2016-ban garázdaság bűntette miatt 8 hó, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A másik férfi ötször volt büntetve, legutóbb a bíróság 2015-ben lopás vétsége miatt, mint különös visszaesőt 8 hó börtönbüntetésre ítélte, amelyből 2017-ben szabadult.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottakat egyaránt elzárás büntetésre ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó