Kategóriák: HírekKék hírek

Hat alkalommal is lopott térségünk településein

Az Esztergomi Járási Ügyészség a hatrendbeli lopás bűntette és kétrendbeli lopás vétsége miatt indult ügyben indítványozta a letartóztatása hosszabbítását annak a férfinak, aki máriahalmi, sárisápi, dági ingatlanokról lopott különféle felszerelési tárgyakat.

A férfi 2019. április 25-26-ra virradóan három különböző sárisápi ingatlanra ment be, ahonnan hintaágyat, segéd-motorkerékpárt, sarokcsiszolót, láncfűrészt, fúrógépet lopott. Az egyik sértettnek a lopással okozott kára meghaladja a 200.000,- Ft-ot.

A férfi 2019. november 24-én éjjel egy máriahalmi tehergépkocsinak az akkumlátorjait szerelte ki, és lopta el, ezzel 113.600,- Ft kárt okozott.

Az elkövető 2020. július 24-ről 25-re virradóan egy dági ingatlan udvaráról horgászszéket, akkumulátort, szódásballont, gumiabroncsot, rollert, aggregátort,  fűkaszát, alufelnit vitt el, a tárgyak kivitele érdekében fogóval a hátsó kerítést kivágta. A lopással okozott kár 438.100,- Ft.

A férfi letartóztatását a nyomozási bíró az ügyészség indítványára 2020. augusztus 7-én rendelte el a bizonyítás megnehezítésének, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében.

Az ügyészség indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfi letartóztatását három hónappal hosszabbítsa meg.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó