Kategóriák: DorogHírekSport

Dorogon is veretlen maradt a Békéscsaba

Augusztus 30-án, a labdarúgó NB II 7. fordulójában a mezőny egyetlen veretlen csapata, a Békéscsaba Dorogon vendégszerepelt. Schindler Szabolcs tanítványai Lukács Raymond és Horváth Péter kései találatával kétgólos győzelmet arattak a bányászvárosban.

Jó formában lévő csapatok találkoztak vasárnap este a Buzánszky Jenő Stadionban, a Dorog öt, a Békéscsaba hat veretlenül megvívott mérkőzéssel a háta mögött várta az NB II 7. fordulóját. A dorogiak repülőrajtot vettek, három perc leforgása alatt kétszer is könnyedén megszerezhették volna a vezetést, ám Girsik lövését az utolsó pillanatban blokkolták, míg Mészáros fejesét Czinanó tornázta ki a léc alól. Negyedóra elteltével aztán megérkeztek a mérkőzésbe a csabaiak is, akik Hursán és Lukács bólintásánál jártak a legközelebb a gólhoz, először Mursits hárított, a második kísérlet pedig centikkel a jobb kapufa mellett zúgott el. Az ivószünetet követően a vendégek birtokolták többet a labdát, s a szünet előtt helyzet is adódott előttük, de Pantovics lövése Nyíri fejéről szögletre vágódott, így gól nélküli döntetlennél vonulhattak pihenőre a csapatok.

A fordulás után egyre nagyobb erőket mozgósított a gólszerzés érdekében a Békéscsaba, a hazaiaknak kevés energiájuk maradt a támadásépítésre, lehetőség azonban így is adódott előttük, Papp Máté lövése Bora térdében akadt el. A hajrában is a viharsarkiak tettek többet a győzelemért, s ennek meg is lett az eredménye, tíz perccel a vége előtt a Kitl beadására szemfülesen érkező Lukács Raymond vezetést szerzett (0–1). A hajrában becsülettel küzdöttek, hajtottak a dorogi legények, újabb gólt azonban gyors ellentámadás végén ismét a Békéscsaba szerzett, a csereként beálló Horváth Péter találata végleg lezárta a nyitott kérdéseket – győzelmével továbbra is a mezőnyben egyedüli csapatként veretlen Schindler Szabolcs együttese (0–2).

LABDARÚGÓ NB II – 7. FORDULÓ
DOROGI FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0–2 (0–0)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 600 néző. Vezette: Szigetvári Márk (Bertalan Dávid, Kovács Gábor)
DOROG: Mursits – Nyíri, Berkó, Rjasko, Zabari – Beliczky (Vígh Á., 81.), Lénárth (Kovács M., 81.) – Tóth B., Mészáros Á., Papp M. – Girsik (Zuigéber, 72.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
BÉKÉSCSABA: Czinanó – Farkas M., Nagy S., Bora, Babinyecz (Szabó P., 33.) – Pantovics, Hursán, Hodoniczki, Kitl – Paudits (Máris, 75.), Lukács R. (Horváth P., 84.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Lukács R. (79.), Horváth P. (93.)

További részletek a mérkőzéssel kapcsolatban>>

Forrás: nemzetisport.hu