Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Alvó férfi pénztárcáját lopta el Dorogon

Az Esztergomi Járási Ügyészség a kifosztás bűntette, a közokirattal visszaélés vétsége és a készpénz-helyettesítő fizető eszközzel visszaélés vétsége miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be egy férfival szemben, aki az alvó sértettől a pénztárcáját lopta el.

A férfi vádlott 2020. április 28. napján reggel 5 óra és 7 óra közötti időben, ittas állapotban megjelent a dorogi, közös udvarú, több lakásos ingatlanban, ahol az ott lakó ismerőseitől alkoholt kéregetett. Miután a lakók kérését elutasították, a vádlott benyitott a sértett szobájába, ahonnan – közvetlenül az alvó, védekezésre képtelen sértett ágya mellett lévő asztalról – eltulajdonította a férfi sértett 45.000 Ft értékű, kinyitható tokban lévő mobiltelefonját, benne a sértett személyi igazolványával, lakcímkártyájával és bankkártyájával.

A férfi az eltulajdonított mobiltelefont ismeretlen személynek értékesítette 3.000 Ft-ért, az iratokat pedig eldobta.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje, valamint kötelezze arra, hogy a lopással okozott kárt a sértettnek térítse meg.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó