Kategóriák: DorogHírek

Lakossági fórum Dorogon

Szeptember 1-jén lakossági fórumot tart a dorogi képviselő-testület a városban élőknek a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyárának működésével kapcsolatban. A 17 órakor kezdő eseményre augusztus 31-én 9-16 óra között lehet előzetesen regisztrálni a városháza 33/431-299-es telefonszámán.

A Richter Gedeon Nyrt. gyógyszergyár dorogi gyáregységének fő tevékenységi köre elsősorban gyógyszerhatóanyagok és az úgynevezett intermedierek gyártása. A telephely működésére vonatkozó jogszabályi előírások értelmében ötévente kötelező – a közérthetően fogalmazott – katasztrófavédelmi, iparbiztonsági tevékenységi engedély megújítása.

Az engedélymegújítási folyamat része a lakosság és a fórumon jelenlévő hatóságok képviselőinek személyes tájékoztatása, kérdéseik megválaszolása. A dorogi gyáregység biztonságtechnikai vezetője a rendezvényen részletesen bemutatja a gyár, illetve a környék lakosságágának biztonságát szolgáló intézkedéseket, beruházásokat – és beszámol az elmúlt években megvalósult iparbiztonságot befolyásoló fejlesztésekről.

A koronavírus helyzetet és a terem befogadóképességét figyelembe véve a rendezvényre korlátozott számban, előzetes regisztrációt követően fogadják az érdeklődőket.

A fórum helyszíne: Polgármesteri Hivatal díszterme (Dorog, Bécsi út 79-81.)

Forrás: Dorog Város Önkormányzata Facebook oldal / dorog.hu

Megosztás