Elzárást kaphatnak a fűkasza tolvajok

Kármegfizetésre és elzárásra ítélhetik azt a két férfit, akik tavaly tavasszal fűkaszát loptak el egy esztergomi ház udvaráról.

A vádirat szerint a büntetett előéletű két férfi vádlott 2019. április 12. napján 16:00 óra körüli időben gyalog elmentek egy esztergomi ház előtt, ahol korábban egyikük a kerítésen keresztül észrevette, hogy az udvaron a fal mellett egy fűkasza van elhelyezve, az ingatlan kapuja pedig nyitva van. A két férfi megegyezett abban, hogy a fűkaszát eltulajdonítják.

A két vádlott kb. 10 perc elteltével visszament a helyszínre, ahol egyikük a nyitott kertkapun keresztül bement az ingatlan udvarára és onnan kihozott egy 44.500 Ft értékű motoros fűkaszát, miközben társa a kerítésnél figyeléssel biztosította a cselekményét.

A fűkaszát később az egyik férfi 10.000 Ft-ért ismeretlen személynek eladta, majd a vételárat a két vádlott egymás között megfelezte.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottakat elzárásra ítélje, továbbá kötelezze a lopással okozott kárnak a sértett részére történő megfizetésére.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó