Kategóriák: Hírek

Elkészült az új óvoda Nagysápon

A Széchenyi 2020 program keretében 229,8 M Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével a Napsugár Óvoda új épületet kapott gyermekek és szülők örömére.

Nagysáp Község Önkormányzata sikeresen pályázott és nyert támogatást a TOP-1.4.1-15 kódszámú, „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című felhíváson – ennek eredményeképp elkészült az új, a mai kor követelményeinek megfelelő óvoda, amellyel nem csak a szolgáltatás minősége javul a településen, de elősegítik a településen lakók helyben maradását, a kisgyermekes családok munkavállalását is.

Az Önkormányzat ingatlanján, a Köztársaság téren felépült új óvoda helyszínével egy egységes – de külön helyrajzi számon lévő – intézménykomplexum valósult meg, mellyel egy helyen, egymás mellett működik ezentúl az óvoda és az iskola. A komplex módon akadálymentesített intézmény 3 új csoportszobájával és 60 férőhelyével modern, minőségi nevelési környezet biztosítása vált valóra az óvodás korú gyermekek számára, mellyel könnyebbé válik az óvoda-iskola közötti átmenet, s amelyben hangsúlyt fektetnek majd a hátrányos helyzetű, sajátos nevelési igényű gyermekek felzárkóztatására is.

A TOP-1.4.1-15-KO1-2016-00009 azonosító számú projekt keretében a különböző helyiségeken, az orvosi szobán, öltözőkön, konyhán és étkezőn kívül tornaszoba és játszóudvar is kialakításra került, a fejlesztés eredményeként pedig 1 db új munkahely létesül. A beruházás 2020 nyarán zárul, az új intézményt szeptemberben a gyermekek birtokba is vehetik. A projekt a megyei önkormányzat koordinációjával és támogató javaslata alapján valósult meg.

Fotók: Nagysáp Facebook oldal

Megosztás