Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Bordatörést okozott élettársának

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélhetik azt a férfit, aki ittasan úgy megverte élettársát tavasszal Dorogon, hogy annak a bordája is eltört.

A vádirat szerint a büntetett előéletű férfi és élettársa 2020. márciusban a dorogi albérletükben, a délelőtti órákban közös italozást követően egymással veszekedtek, majd lefeküdtek aludni.

A délutáni órákban, 17 óra körüli időben a sértett nő sértett arra ébredt, hogy őt az ittas állapotban lévő élettársa az ágyból kirángatja, közben szidalmazza, és testszerte kézzel üti.

A vádlott a sértettet a lakás másik helyiségébe húzta, közben továbbra is testszerte kis-közepes erővel ütötte és lábbal nagy erővel rúgta.

A sértett a bántalmazás során meg tudta szerezni mobiltelefonját, és segítségül a helyszínre hívta barátnőjét, akinek a megérkezéséig a vádlott felhagyott a sértett bántalmazásával.

A sértett a vádlott általi bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló arctáji, nyaki, hasi, váll-és felkari, térdtáji sérüléseket továbbá 8 napon túl gyógyuló bal oldali bordatörést szenvedett.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, továbbá a próbaidő idejére rendelje el a pártfogó felügyeletét.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó