Kategóriák: DorogHírekProgramok

Bányásznapi ünnepségek Dorogon

A pandémiás helyzet miatt idén szűkösebb bányásznapi ünnepségekre számíthatunk Dorogon.

A polgármester, már májusban bejelentette, hogy idén nagy tömegeket mozgósító bányásznapi népünnepélyt nem fognak szervezni. Viszont a megemlékezéseket és a koszorúzásokat megtartják.

Szeptember 4-én, pénteken 12.45-kor a Dorogi Zsigmondy Vilmos Gimnáziumban avatják fel az iskola 50. évfordulójára elkészült Zsigmondy-domborművet. Az emlékmű elkészítését a Dorogi Szénmedence Kultúrájáért Alapítvány támogatta.

Szeptember 4-én, pénteken 15 órakor a Baumit Kft. szervezésében koszorúzást tartanak a Nemzeti Kőbányászati Emlékhelynél. Az öt éves emlékművet az idén 30 éves Baumit Kft. emeltette, ahol mára már hagyományossá vált a Bányásznapi megemlékezés. Az emlékhely a kőbányászatban dolgozó mindenkori munkatársak előtt tiszteleg.

Szeptember 5-én, szombaton 9 órakor a Bányász Emlékműnél a 70. Bányásznap alkalmából koszorúzással egybekötött megemlékezést tart Dorog Város Önkormányzata és a Bányász Szakszervezeti Szövetség.

Szeptember 5-én, szombaton 18 órakor a Dorogi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület Bányász Zenekara térzenét ad az Otthon téren.

Megosztás