Csökkents ökológiai lábnyomod Lábatlanon – Környezettudatosság és klímavédelem

Csökkents ökológiai lábnyomod Lábatlanon – Környezettudatosság és klímavédelem

Hírek Comments Off 78

“És Te, mit tehetsz?” – Ez a központi gondolata a hamarosan Lábatlanon megnyíló Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpontnak, ahol arra kapunk választ, milyen apró lépésekkel csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat.

A klímatudatosság és a környezetvédelem napjainkban a legaktuálisabb figyelemfelkeltő szavak, az ember óhatatlanul is felkapja a fejét, ha ezeket látja. A 2020. szeptemberében Lábatlanon megnyíló Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpont azonban nem elégszik meg azzal, hogy ezeket a hívószavakat a zászlajára tűzte, ők valóban elkötelezett hívei a fenntartható fejlődésnek.

Azt vallják, a szemléletformálást már kicsi korban el kell kezdeni, ezért terveik szerint iskolás csoportoknak tartanak majd előadást a felújított, minden igényt kielégítő régi Postakocsi Fogadó épületében. Az érdekes és izgalmas, szakemberek által tartott foglalkozásokon a kicsik és nagyok egyaránt megismerkedhetnek Lábatlan és környéke természeti értékeivel, a település életét régóta meghatározó Dunával, Gerecse Gerivel, az őshonos tengeri krokodil alapján készült kabalafigurával és teszik mindezt játékos, könnyen megemészthető formában. Készíthetünk tesztet, amelyből megtudhatjuk, mekkora az ökológiai lábnyomunk és a kiállítást végigjárva megoldást is kapunk, hogyan tudjuk ezt csökkenteni.

Hiszen úgy gondolják, a fő feladatuk a szemléletformálás, a gondolatébresztés, olyan apró tippek és trükkök megosztása, amelyek könnyedén beépíthetőek a mindennapi életbe és egyaránt alkalmazhatják felnőttek és gyerekek.

Ha szeretnéd megtudni, te mit tehetsz a környezetedért, a Föld klímájának védelméért, látogass el Lábatlanra, a 2020. szeptember 18-án nyíló Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpontba, és választ találsz a kérdéseidre!

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top