Kategóriák EsztergomHírek

Teljes útzár a Tour de Hongrie ideje alatt

Augusztus 29. és szeptember 2. között kerül megrendezésre a 41. Tour de Hongrie elnevezésű Magyar Kerékpáros Körverseny, melynek I. szakasza a 2020. augusztus 29-én 12.00 órai rajttal Esztergom, Pilismarót, és a Pilisi parkerdő területén lesz megrendezve.

A résztvevők várható létszáma 120 fő, akiket több jármű kísér majd. A kerékpáros versenyzők és a velük együtt mozgó karaván sebességét a terepviszonyok és az időjárási viszonyok mellett a versenyszituációk határozzák meg. Átlagosan 40-50 km/h haladási sebességre lehet számítani, ami azonban az útvonal egyes szakaszain ettől eltérhet, és elérheti a 80-90 km/h-t is. A verseny alatt a versenyzők a biztosítást végző személyekre hagyatkoznak, a közúti jelzéseket nem figyelik. A versenyzők kísérését a teljes útvonalon motoros rendőrök és polgárőrök hajtják végre. A nagyobb útkereszteződésekben forgalomirányítás lesz.

2020. augusztus 29-én teljes útlezárásra kell számítani 11 órától várhatóan 15 óráig az alábbi útszakaszokon, ahol egyik forgalmi irányba sem lehet közlekedni:

  • 11-es számú főút Esztergom, Iskola utca – Batthyány utca kereszteződésétől Pilismarót irányába ( Visegrádi út-Szamárhegy-Búbánatvölgy-Basaharc-Pilismarót)
  • Pilismarót belterületén az Esztergomi út, Rákóczi út, Köztársaság tér, Ady Endre út.
  • 1111-es számú út „Kék bükkfa nyereg”-től, Esztergom Dobogókői út – Petőfi út – Kölcsey út- Bánfi Lukács utca – Bánomi út- Vaskapui út.
  • Esztergom Földműves utca, Vaskapui út – 11-es számú főút kereszteződésétől, a Vár utca, Szent István tér, Bazilika előtti terület.

Az időpontok a versenyzők haladási sebességétől függően változhatnak. A forgalomterelések miatt jelentős torlódásra lehet számítani a lezárt útszakaszok környezetében is. Előfordulhat, hogy a közlekedő járműveknek 3-4 óra, vagy ennél több várakozási idővel kell számolniuk.

A rendőrség kéri, hogy a verseny előtt és ideje alatt ezeken az útvonalakon ne induljanak útnak, illetve válasszanak más útvonalat. Az időjárásra és a hosszú várakozási időre tekintettel megfelelő mennyiségű ivóvizet tartsanak maguknál. A verseny útvonalán az úttesten vagy az út szélén ne parkoljanak járműveikkel.

Különösen felhívják a figyelmet arra is, hogy a versenyzők nagy sebességgel, szinte hangtalanul haladnak, ezért fokozott baleseti kockázatot jelentenek. Kérik, hogy a gyalogosok úttestre lépés előtt fokozott óvatossággal, alapos körültekintéssel győződjenek meg az áthaladás veszélytelenségéről.

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Fotó: Vanik Zoltán (tdh.hu)

Facebook hozzászólások

Bejegyzés módosítva 2020-08-24 14:59

dorogimedence.hu

Leave a Comment
Share
Publikálta
dorogimedence.hu

Recent Posts

Verekedni kezdett, mert felszólították a kijárási korlátozás szabályaira

Az Esztergomi Járásbíróság jogerősen 200.000 Ft pénzbüntetésre ítélte azt a férfit, akit a sértett a…

2020-11-24

Gólzáporos mérkőzés

Szombaton rendezték meg az NB II női felnőtt bajnokság 8. fordulója Budapesten, a Sterbinszky Amália…

2020-11-24

Esztergomi és nyergesújfalui alkotást is díjaztak

Több mint hetven alkotás érkezett az Országos Tűzmegelőzési Bizottság védnöksége alatt megtartott 2020-as alkotói pályázatra.…

2020-11-24

Folytatás immár kiesőhelyről a hétközi 18. fordulóban

Változatlanul tart csapatunk vesszőfutása, s miután vasárnap hazai pályán a Vasas ellen is veszítettek a…

2020-11-24

Vascsővel akarták tisztázni a gyermekláthatási ügyet

Az esztergomi nyomozók felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt hallgattak ki négy személyt. A gyanú szerint H.…

2020-11-23

Tokodaltárón az iskola, Dágon az iskolai tornaterem újulhat meg

Idén először lehetett pályázni iskolák és iskolai tornatermek fejlesztésére a Magyar Falu Programban. Térségünkből a…

2020-11-23

(C) 2017-2020 dorogimedence.hu

Hírportálunk sütiket használ, kérjük olvassa el az oldal végén található adatvédelmi tájékoztatónkat!